Hallo! PWC samt FOYEN många vill veta, svara här på bloggen om ni törs. 5000 drabbade och många undrar över ert agerande.

”Omöjligt för Skandias revisorer att upptäcka fusket”

Skandiachefernas misstänkta fusk med renoveringskostnaderna hade inte kunnat upptäckas av Skandias revisorer. Det menar både överåklagare Christer van der Kwast och Revisorsnämndens chefsrevisor Inger Blomberg. Samtidigt tiger fastighetsbolaget Diligentia om sin roll i härvan.

Mina vänner så här såg det ut för några år sedan på löpet hos SVD, om nu Christer van der Kwast fått detta hos sig det som jag har råkat ut för då hade han bara skakat på huvet och sagt till PWC gå tillbaka till gå. Det ska bli kul och följa vad revisors nämnd kommer anse om PWC granskning av PWC roll i det hela.

Om man nu tar år för så kan man följa en rödtråd hur dessa har agerat, säg att jag har 9 stycken solklara exempel där dom borde ha flaggat upp och två sten klara där dessa herrar borde ha gått till EBM.

Vi kan leka med tanken, jag har läst nu någonstans att EBM anser att en revisor ska anmäla vid misstanke om brott när det är ifrån 5 % uppåt medans revisorer anser ifrån 50 % uppåt. Men vad i ”stekpannan” detta var 100 % ifrån 2008 kanske ifrån starten redan 100 %.

Nu anser jag eller jag vet att PWC ställt en relevant fråga till Foyen om olika saker, jag har själv sett frågan.

Följd frågan blir då om dom fick något svar ifrån Foyen?

Överåklagaren agerande när det gäller Skandia skandalen kan jag inte sia om men i denna Panaxia härva så kan jag bara säga att jag vet och att jag anser att jag har rätt så här mycket fel kan man bara inte göra.

Panaxias revisorer arbetade för ägarna inte för Wallin eller Gravius eller Eklund.

Panaxias revisorer skulle naturligtvis ha stoppat detta mycket tidigare men det är klart om dom får ifrån husets advokat byrå klar tecken på att allt står okej till så kanske det hela hamnar i en annan dager som min gamla mamma skulle sagt.

Då säger jag helt galet fel, advokatbyrån och revisorerna har helt två olika separata roller.

Varför jag skriver om detta nu är därför att många undrar och jag också vad för roll PWC haft och hur dom har agerat i denna fråga och varför dom har gjort som dom har gjort.

Foyen ni kommer också granskas om inte jag gör det så kommer någon annan göra det för många är bittra, mycket bittra som hör av sig. Advokat samfundet har nog ett och annat göra kring advokatens agerande.

Nästa blogg så ska jag försöka vara mer specifik då det gäller deras agerande i Panaxia härvan! Jag vill dock vara försiktig. Men jag ska kontrollera och återkomma.

Men intressant är det. Det gäller nu för åklagaren att han får så bra underlag ifrån konkursförvaltarna som möjligt och en sak är säker, jag ska ha tillbaka mina pengar ifrån tjuv gänget.

Det är nu över tusen personer som följer bloggen. Intresset är stort. Över 5000 företag är drabbade, jag med en siffra nu runt ca 30 miljoner, så tro inte att jag kommer släppa detta.

Som vi säger i Skellefteå smaklig måltid.

 

Dela på
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks

5 kommentarer till “Hallo! PWC samt FOYEN många vill veta, svara här på bloggen om ni törs. 5000 drabbade och många undrar över ert agerande.”

 1. BjörnS skriver:

  Hej Håkan,

  Anders Eklund, Mats Löfgren, Advokat Joakim Sundqvist träffades och började göra fiffel affärer redan kring 2000 i Cash Guard (inkl SQS dotterbolag som tillverkar säkerhetsväskor i Skellefteå)

  Eklund & Löfgren startade 1.618 Strict som genom omvända förvärv satte olika bolag på börsen bl.a. Panaxia på NGM börsen där en annan person satt som VD Efter att NGM tappat tillståndet fick denna person sparken men snabbt ny anställning hos sin kumpaner, han blev VD på NBT sen Panaxia, Björn Wallin om du inte visste det redan!

  Mats Löfgren har vid många tillfällen varit hos EBM nu verkar det dock vara slut för hans del efter svindlerierna i Svenska Handelsbanken där han och bl.a. Per Nygren mutade bank kamreren och svindlade banken på mer än 100 miljoner!

  Advokat Sundkvist har alltid varit en lydig lakej till dessa herrar och fått bra betalt. I Skyddsteknik & Green Exit tvättades det massor av pengar som Sundqvsit med glädje tog del av. Sundqvist hjälpte så klart till med olika metoder för att försöka dölja detta!

  Att muta en advokat är enkelt iaf om advokaten saknar moral samma sak är det med ljus skygga revisorer! Värst i allt är väl ändå den före detta polisen som hoppade av och började jobba för dessa personer!

  Skriv vidare vi är många som följer bloggen!

  Mvh

  Björn

 2. Maria skriver:

  Hej Håkan,

  Du skriver jätte bra, kommer du öppna NBT igen snart? Vi är många väktare från Panaxia och NBT som vill jobba med dig igen.

  Hoppas dom där revisorerna får fängelse dom verkar ju ha hjälpt Gravius att ta kundernas pengar!

  Kram

  Maria

 3. Johan skriver:

  Hej Håkan,

  Varför tror du Rydholm och Wallin gjorde allt för att sätta ditt dig och Gravius? Det hade svindlats för mycket pengar och när klantskallen blev häktad för skattebrott gällde det att hitta syndarna och dölja spåren!

  Alla som hade information som pekade ut andra sparkade Rydholm samt försökte förstöra bevisen!

  Bra att du bloggar om skojarna så folk får upp ögonen!

  Johan

  • Håkan Isaksson skriver:

   Hej Johan,
   Jag ska försöka svara på din fråga men du svarar nästan på den själv, det är korrekt att dessa herrar gjorde vad man kunde men samtidigt får man inte glömma bort PWC och Vinges advokat byrå i denna härva, när Gravius blir häktad så ser många av stor ägarna inklusive tjänstemän som ogillade Gravius att nu har man chansen att bli av med honom och mig. Mig ville man bli av med för min fordran m.m.

   Rydholm gick som en slottermaskin kring Linta och många var rädda, dom som också var rädda för Rydholm var transportörer, helt galet, pratade med en. Alla som var eller hade en kompis relation med Gravius låg i risk zonen för att få sparken. Men det är många av dessa som hör av sig till mig också. Wallin kom med lätt i kompis gänget skitsnackarna, många av dessa hör av sig nu till mig på bloggen, jag får information och kontrollerar äktheten. Sedan får man inte glömma bort att jag själv har varit mitt uppe i denna soppa. Detta är inte vilken soppa som helst utan den har många olika smaker. Forex ville lägga vantarna på uppräkningen så är det bara, varför tror du att man blundade för alla pengar som fattades, Sparbankerna ville ut, dom hade helt enkelt gjort upp detta, Handelsbanken stod och visste inget. Sedan finns andra banker också som är inblandade men återkommer om dessa då jag i skrivandes stund kommer få besked. Det ända man inte helt hållet stulit ifrån mig är mitt kontakt nät.

   Det som PWC eller Foyen inte riktigt förstår är att vi kommer ALDRIG ge oss. Fortsätt skriva in, men försök selektera.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.