Hallo! PWC samt FOYEN många vill veta, svara här på bloggen om ni törs. 5000 drabbade och många undrar över ert agerande.

”Omöjligt för Skandias revisorer att upptäcka fusket”

Skandiachefernas misstänkta fusk med renoveringskostnaderna hade inte kunnat upptäckas av Skandias revisorer. Det menar både överåklagare Christer van der Kwast och Revisorsnämndens chefsrevisor Inger Blomberg. Samtidigt tiger fastighetsbolaget Diligentia om sin roll i härvan.

Mina vänner så här såg det ut för några år sedan på löpet hos SVD, om nu Christer van der Kwast fått detta hos sig det som jag har råkat ut för då hade han bara skakat på huvet och sagt till PWC gå tillbaka till gå. Det ska bli kul och följa vad revisors nämnd kommer anse om PWC granskning av PWC roll i det hela.

Om man nu tar år för så kan man följa en rödtråd hur dessa har agerat, säg att jag har 9 stycken solklara exempel där dom borde ha flaggat upp och två sten klara där dessa herrar borde ha gått till EBM.

Vi kan leka med tanken, jag har läst nu någonstans att EBM anser att en revisor ska anmäla vid misstanke om brott när det är ifrån 5 % uppåt medans revisorer anser ifrån 50 % uppåt. Men vad i ”stekpannan” detta var 100 % ifrån 2008 kanske ifrån starten redan 100 %.

Nu anser jag eller jag vet att PWC ställt en relevant fråga till Foyen om olika saker, jag har själv sett frågan.

Följd frågan blir då om dom fick något svar ifrån Foyen?

Överåklagaren agerande när det gäller Skandia skandalen kan jag inte sia om men i denna Panaxia härva så kan jag bara säga att jag vet och att jag anser att jag har rätt så här mycket fel kan man bara inte göra.

Panaxias revisorer arbetade för ägarna inte för Wallin eller Gravius eller Eklund.

Panaxias revisorer skulle naturligtvis ha stoppat detta mycket tidigare men det är klart om dom får ifrån husets advokat byrå klar tecken på att allt står okej till så kanske det hela hamnar i en annan dager som min gamla mamma skulle sagt.

Då säger jag helt galet fel, advokatbyrån och revisorerna har helt två olika separata roller.

Varför jag skriver om detta nu är därför att många undrar och jag också vad för roll PWC haft och hur dom har agerat i denna fråga och varför dom har gjort som dom har gjort.

Foyen ni kommer också granskas om inte jag gör det så kommer någon annan göra det för många är bittra, mycket bittra som hör av sig. Advokat samfundet har nog ett och annat göra kring advokatens agerande.

Nästa blogg så ska jag försöka vara mer specifik då det gäller deras agerande i Panaxia härvan! Jag vill dock vara försiktig. Men jag ska kontrollera och återkomma.

Men intressant är det. Det gäller nu för åklagaren att han får så bra underlag ifrån konkursförvaltarna som möjligt och en sak är säker, jag ska ha tillbaka mina pengar ifrån tjuv gänget.

Det är nu över tusen personer som följer bloggen. Intresset är stort. Över 5000 företag är drabbade, jag med en siffra nu runt ca 30 miljoner, så tro inte att jag kommer släppa detta.

Som vi säger i Skellefteå smaklig måltid.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.