Dom olika kriminella ekonomiska nätverken fördes samman via låneskandalen på Svenska Handelsbanken, gör som över 10.000 andra följ bloggen, Del 1 av 4. Nätverken.

nnLåneskandalen

Bilden till vänster ovan beskriver ett mail ifrån en person som heter Per Nygren, klicka gärna på bilden, han skickar detta mail till en bankdirektör på Svenska Handelsbanken, han vill ordna ett lån till en person som heter Björn Schröder, vi kallar honom BS, BS har starka kopplingar till Panaxia sfären sedan många år tillbaka han har varit chef på Panaxia men också VD på Panalarm skojar bolaget som köpte oss 2008, han var inblandad i den affären och visste mycket väl till att inte Pan Alarm hade några pengar att köpa oss för likväl Foyen och PWC.

Under denna tidsperiod när Björn får förfrågningar om att ta detta lån på Svenska Handelsbanken så får jag också en förfrågan om detta, återkommer om det. Björn gick så långt att Per Nygren skickar in detta mail, under denna period så är BS ägare och chef till, Skyddsteknik och Skyddsteknik Norden samt Green exit.

Dessa bolag ägdes av Strict koncernen där ordförande i Panaxia Anders Eklund varit insyltad i. Strict var alltså tagare till dessa bolag som såldes av Panaxia, storägare var den förra häktade koncernchefen i Panaxia samt Mats Lövgren som satt häktad, Per Nygren har också varit ägare i Strict, själv fick jag utan vetskap insatta Strict aktier på mitt konto utan att veta om detta , horribelt! Kommer återkomma om detta också. Så det vi har nu är tre sålda bolag ifrån Panaxia till Strict som sedan går till BS.

Dom som står inför en kommande rättegång är Mats Lövgren och Per Nygren, den som hjälpt till med dom olika affärerna på Panaxia är Lövgren, han är i allra högsta grad inblandad i bank skandalen, han är också kompanjon med Anders Eklund under denna period.

Jag hoppas att ni hänger med i turerna, det man kan säga är att ett stort ägande i Strict har också ett stort inflytande på Panaxia under denna period.

När BS ansöker om detta lån så kan ni läsa att BS har som referenser Thomas Gravius och Mats Lövgren, alltså storägarna i Strict samt att det är Per Nygren som skriver mailet.

Så man kan säga Strict Koncernen + Skyddstekniksbolagen + Green Exit + Panaxia = Thomas Gravius och Mats Lövgren, Anders Eklund styrelseordförande Panaxia och spring pojken Björn Scröder och in ifrån höger flanken kommer Per Nygren med kontakterna på Svenska Handelsbanken detta är i stora drag.

I  bank skandalen står sex personer åtalade för att ha svindlat banken på över hundra miljoner kronor att en bankdirektör på Handelsbankens kontor i Värmdö lånat ut minst 105 miljoner kronor till företag med falska säkerheter, oftast påhittade bostadsrätter som pant. kan nu visa att flera höga chefer inom Panaxiakoncernen på ett eller annat sätt har kopplingar till låneskandalen på Handelsbanken, och att flera av de åtalade i låneskandalen har starka kopplingar till Panaxiakoncernen. Sammanlagt handlar det om minst sex personer som befinner sig i samma nätverk av personer som förekommer i båda härvorna.

Man kan också söka avseende detta på Radio Stockholm där jag blir intervjuad av Barish Kayan. Nedan följer en del av intervjuen.

En av cheferna nappade på låneerbjudandet och ansökte om lånet. I inspelade telefonsamtal som Radio Stockholm tagit del av pratar han med en annan av Panaxiacheferna om upplägget bakom lånen: Jag pratar med Björn Schröder som berättar för mig hur detta går till och samtalet spelas in, var och när förtäljer inte denna historia. Läs.

– Men hur fan var upplägget? Man lånar 3,5 miljon…, säger Håkan Isaksson, tidigare styrelseledamot i Panaxia och vd för Nordiskbevakningstjänst, tidigare en del av Panaxiakoncernen.

– Precis. Det var så att om jag fixade någon person som dels inte hade betalningsanmärkning, dels inte var kund på Handelsbanken som då skrev på för ett lån, då fick jag själv låna lika mycket pengar själv utan att man överhuvudtaget gjorde, liksom.. ”Jaha vad ska du ha pengarna till eller hur ser kalkylen ut allt det där” utan då fick man lånet, punkt slut, säger chefen.

Men den här chefen fick inte ut några pengar. Våren 2011 hade Handelsbanken upptäckt bedrägerierna och det satte stopp för all utlåning.

Håkan Isaksson fick också ett erbjudande om att ta lån men säger att han tackade nej:

– Jag fick själv en sådan förfrågan från en av cheferna på Panaxia att ta ett sånt här lån. Vi satt och åt lunch och det var som ett ” Ja, kom nu så går vi köper skor”, det var så det var. Det är också en del av kulturen att det var så normalt, att man får en sådan frågan. Och då ställde jag frågan ”Vem mer har fått den här frågan? Jo, den och den personen har fått det, och han kommer troligtvis ta det här (lånet)” och det var en vd på ett av de närstående bolagen inom Panaxia, säger Håkan Isaksson.

Det finns ytterligare belägg för att grundaren för Panaxia kände till de olagliga lånen på Handelsbanken, bland annat i ett mejl som skickades till bankdirektören av en av de åtalade i låneskandalen. Han som skickade mejlet är barndomsvän med bankdirektören och var den som i regel skötte de direkta kontakterna mellan bankdirektören och övriga låntagare. I mejlet framkommer det att Panaxias grundare står som referens för den chef som nappade på låneerbjudandet: ”(E) känner du ju till sedan tidigare. Han är en seriös och trovärdig person, driver idag bland annat Skyddsteknik. Han får goda referenser av både (C) och (D)” (Se grafik).

Det finns fler kopplingar mellan de två härvorna och de går främst genom den före detta finanskoncernen Strict 1.618 AB. Strict var en finanskoncern som sysslade med att investera i och sätta mindre bolag på börsen genom bland annat nyemissioner och omvända förvärv eller ”bakvägsnotering”. Det är när ett onoterat bolag förvärvar ett börsnoterat bolag med syfte att överta marknadsnoteringen.

Strict hjälpte bland annat till att börsnotera Panaxia på NGM börsen på det sättet. Panaxias grundare hade en stor ägarandel i Strict. Två av de åtalade i lånehärvan var ägare och före detta vd:ar i Strict. En av dem var också den direkta länken mellan Panaxiacheferna och bankdirektören som beviljade de falska lånen.

Det som senare kommer in historian i denna första del kommer på fredag som har då förgreningar ifrån denna härva till XYZ Fiskaregatan samt Skellefteå.

Smaklig måltid som vi säger i Skellefteå! Läs nu fortsättning på del ETT.

Dela på
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks

4 kommentarer till “Dom olika kriminella ekonomiska nätverken fördes samman via låneskandalen på Svenska Handelsbanken, gör som över 10.000 andra följ bloggen, Del 1 av 4. Nätverken.”

 1. Maria skriver:

  Hej Håkan,

  Usch vilka typer det verkar ju vara värre än maffian. Kenneth ska ju ha tagit in pengar från ryssland till NBT fast Panaxia ville ha dom pengarna! Kan det vara så att även ryska maffian är en del av Panaxia?

  Hoppas du startar NBT igen så alla vi väktare på Panaxia kan få jobba med dig. Det är ju jätte läskigt att vi väktare har jobbat för dessa typer!

  Kramis på dej

  Maria

 2. Peter skriver:

  Hej..

  Mats Löfgren, Peter Nygren, Johan Ulander, Joakim Sundqvist, Anders Eklund fick god hjälp av Rydholm & Wallin när TG var häktad. Man försökte ju sätta dit dig TG & Carolina varför skriver du inte om det också?

  Hur mycket pengar tror du inte Wallin tjänat under åren genom att hjälpa olika bolag att lura folk med obligationer? Rydholm har inte han spelat lite väl mycket golf i stället för att sköta säkerheten i Panaxia?

  Bra att du skriver men glöm inte att skriva om ALLA skyldiga!

  Ha det,

  Peter

 3. Per Nygren skriver:

  Hej Håkan,

  Du och jag har aldrig träffats, men har pratat med varandra på telefon.
  Jag har förstått att du kämpar hårt för att rentvå ditt namn. Det respekterar jag, även om jag måste medge att jag inte är insatt i detaljerna kring Panaxia-härvan.
  Ett tips till dig för att du ska kunna rädda din trovärdighet är att du lägger ner dina konspirationsteorier om kopplingen mellan Panaxia-härvan och den så kallade lånehärvan på Handelsbanken. Det finns ingen verklig koppling mellan dessa två härvor.
  Om det finns anledning att misstänka att även dina övriga ”fakta” i de andra fallen också saknar verklighetsförankring på ett liknande sätt så är det självklart inte bra för din trovärdighet i allra största allmänhet.
  För din egen skull, håll dig till sådant du vet, och håll dig ifrån sådant du endast tror att du känner till.
  Det mail du syftar på är inte på något vis någon nyhet, och var det inte heller när du lyckades med konststycket att få ut det som en TT-nyhet.
  Det här mailet har framkommit och har diskuterats under såväl polisens förundersökning som rättegången. Förundersökningsprotokollen är en offentlig handling, så vem som helst kan läsa dessa. Rättegången om lånehärvan är för övrigt redan avklarad. Såvitt jag vet finns det inga misstankar från något seriöst håll om någon liknande koppling som den du antyder.
  Jag vet för övrigt att Björn Schröder fick avslag på sin låneansökan av bankchefen innan lånehärvan uppdagades. Jag vet också att bankchefen aldrig har haft några egna kontakter med varken Björn Schröder eller Thomas Gravius och har inte heller lånat ut några pengar till någon av dem, eller till någon annan person som skulle ha varit förmedlad av någon av dem. Att jag bad Thomas Gravius om en referens på Björn Schröder har en väldigt logisk förklaring. Jag känner inte Schröder och har aldrig träffat honom, och jag ville vara säker på att det var en bra person innan jag vidarebefordrade hans namn till bankchefen. Den referensen kom dock senare att visa sig vara onödig, då bankchefen gav Schröder avslag.
  Om du vill ha en mer detaljerad och utförlig förklaring till de kontakter jag hade med Schröder, Gravius och Löfgren, eller till varför jag förvärvade ägarmajoriteten i Strict eller om du har någon annan fråga, så får du gärna höra av dig till mig. Om du är intresserad så träffar jag dig gärna och reder ut den här frågan grundligt en gång för alla. Om du har tid så får du gärna följa med mig på en sväng i mitt nuvarande jobb som timanställd lastbilschaufför, så kan vi få gott om tid att i lugn och ro reda ut alla frågetecken.
  Man kan med rätta beskylla mig för mycket, men jag är definitivt inte på något vis inblandad i Panaxia-härvan.
  För ordningens skull skall det också betonas att varken Björn Schröder eller Thomas Gravius har något med den så kallade lånehärvan på Handelsbanken att göra.

  M.v.h

  Per Nygren
  pernygren65@gmail.com

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.