Helikopter rånet 39 miljoner – Panxia rånet flera hundra miljoner……

Klockan 05.19 den 23/9 2009 landar en helikopter på värdeföretaget G4S lokaler i Västberga, tidningarna skriker ut nyheten på löpet, internationell massmedia är på plats och spekulationerna om vilka som gjort det går på högvarv.

Bytet på 39 miljoner kronor är rekordstort och för första gången har en helikopter använts vid ett rån i Sverige. Samtidigt som bilder på bortflyende rånare och hjälplösa poliser kablas ut i nyhetsprogram världen över, nås nyhetsredaktioner i Sverige av nya uppgifter. Polisen ska ha blivit varnad i förväg.

Polisen låg och spanade också vid Panaxias lokaler vid denna tidpunkt. Om detta hade hänt i något annat land hade man skjutit ner flygmaskinen då?

Hur fick polisen tag på dessa? Vad använde polisen för metoder för att få fram uppgifter? G4S lade fram 7 miljoner i tipspengar dagen efter, fick det någon effekt?  Nu pratar vi om sju miljoner det är ganska mycket pengar. Hur mycket pengar är det inte som finansmarknaden dribblar bort ifrån entreprenörer?

Varför hängs inte dessa människor som begår grova ekonomiska brott ut i dagstidningar så som bankrånare görs, när tjuv och rackarspel utförs i dom finare salongerna så verkar det inte som det är något ”brott” utan mera att vissa har gjort dåliga affärer. Alla dessa lurade stackare som jag har kommit i kontakt med har en gemensam nämnare, dom skäms. Dom känner att dom borde ha vetat bättre.

Jag har mer respekt för en bankrånare än dessa sliskiga typer som smider planer på att ruinera entreprenörer på deras företag, slakta deras livsverk så att dom får gå ifrån hus och hem. Visst är det så att några har hört av sig och kommit med saker som jag har blivit fundersam på.

Men vem är jag att döma dessa! Jag har själv blivit utmålad som en skurk av en fd polis som arbetade på Panaxia med koncernchefen där dom utmålar mig att jag skulle ha tagit emot pengar i den lögnaktiga kvarstadsansökan där också PWC var inblandad och styrelsen med Sparbanken och Forex som ville att man skulle göra den oberoende utredningen, man utreder sig själva och hänger ut Gravius och glömmer allt annat och dessutom tar korkskallarna med mig!  Nu är det skönt att ha vänner som hjälpt mig att bevisa min OSKULD men det har kostat mig mycket att bevisa detta.

Varför skrivs det inte mera om svindlerier och bedrägerier och ekonomisk brottslighet i Sverige.

1. Polisen kan för lite i det stora, det är ett fåtal poliser i Sverige som är skickliga, påstår jag.

2. Journalister i detta ämne likaså. Dessa är kassa, bättre tittar siffror och visa schyssta viner och baka baggetter i TV4 morgonsoffa.

3. Många är rädda både inom poliskåren och massmedia för att trampa fel så att det kan straffa dom senare.

4. Jag har respekt för vår justitieminister men hon har fortfarande för många korkade män som inte vet vad än balansräkning är.

Då kan man inte JAGA ekonomiska brottslingar, nu pratar jag inte om ett litet svart bygge eller att ni har dragit av medvetet på er deklaration. Vi pratar om helt andra saker återkommer om detta.

Nedan följer dessa herrarna som är dömda så här ska det se ut när ekobrott står på spel och inte bara Trustor ”nissarna” om ni kom ihåg den härvan.

Dom dömda är följande.

Safa Kadhum, 31. Åtta års fängelse för grovt rån. Erkänner att han är en av de tre inne i värdedepån, där han också avsatt DNA på flera platser. ”Safa Kadhum har medverkat i det grova rånet som gärningsman. Han har varit med och sprängt sig in till värdedepån och där inne tagit en aktiv del i tillgreppet av pengarna.” Tidigare dömd till fängelse för delaktighet i rån vid två tillfällen tidigare. Bland annat dömdes han till två år för medhjälp i den spektakulära kuppen mot Nationalmuseum där maskerade och beväpnade rånare slog till två dagar före julafton år 2000 och försvann i båt.

Alexander Eriksson, 35 Åtta års fängelse för grovt rån. Nekar. Har en alternativ förklaring som rätten lämnar helt utan avseende. Hans DNA finns på buntband som låg på depåns tak samt på en GPS i den kvarlämnade helikoptern. ”Alexander Eriksson har varit väl förtrogen med hangaren vid Roslagens Helikopterflyg, och att han inte skulle ha varit med redan vid tillgreppet av helikoptern är enligt tingsrättens mening uteslutet. Det kan hållas för visst att han varit insatt även i övriga delar av brottsplanen. ” Tidigare dömd för narkotikainnehav och vapenbrott.

Goran Bojovic, 39 Tre års fängelse för medhjälp till grovt rån. Nekar. Har kallats ”hjärnan.” ”Tingsrätten finner vidare att utredningen är sådan att det är ställt utom rimligt tvivel att Goran Bojovic har främjat gärningen i åtalspunkten 1 genom att delta i planeringen av rånet och genom att hjälpa till att förmå Alexander Eriksson att delta som helikopterpilot. ” Dömdes i april 2010 till fyra års fängelse för medhjälp till grov mordbrand, där delar av Glädjens köpcentrum Upplands Väsby förstördes natten till den 10 september 2009.

Charbel Charro, 32 Fem års fängelse för medhjälp till grovt rån. Nekar. ”Som framgått ovan är det utrett att Charbel Charro varit delaktig i införskaffande i telefoner och SIM-kort som använts vid rånet. Genom detta och genom hans kontakter med Goran Bojovic och Mikael Södergran, vilka skett vid möten och via telefoner i slutna kretsar, anser tingsrätten att åklagaren har styrkt att även Charbel Charro varit delaktig i planeringen inför rånet och haft vetskap om organisationen av rånet.” Förekommer sedan tidigare under 26 avsnitt i kriminalregistret. Dömd till fängelse bland annat för rån.

Mikael Södergran, 33 Fem års fängelse för medhjälp till grovt rån. Nekar. ”Mot bakgrund av att Mikael Södergrans DNA funnits på gummibandet runt pol tråden finner tingsrätten det vara styrkt att han varit delaktig i införskaffandet och användningen av sprängmedel.” Förekommer sedan tidigare under sju avsnitt i kriminalregistret. Bland annat dömd 2005 för flera rån fem och ett halvt års fängelse, samt förberedelse till rån, två års fängelse.

Marcus Axelsson, 34 Två års fängelse för medhjälp till grovt rån. Nekar. ”Marcus Axelsson ska därmed dömas enbart för att ha främjat gärningen genom att ha deltagit i planeringen av åtgärderna för att ge Alexander Eriksson alibi för rån brottet.” Förekommer under 20 avsnitt i kriminalregistret. Dömdes 2007 till två års fängelse för rån och försök till grov utpressning.

Tomas Broman, 38 Ett års fängelse för skyddande av brottsling. Nekar. ”Tingsrätten anser att det kan hållas för visst att XX haft kännedom om att Alexander Eriksson behövde ett alibi för morgontimmarna den 23 september 2009 och att han i syfte att underlätta skapandet av ett sådant först tagit emot bilen och senare överlämnat den

Vi höras som man säger i Skellefteå och Piteå, Dennis har du gått till EBM?

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.