Trustor härvan och Panaxia härvan, likheter finns här. Trustorhärvan kom pengarna tillbaka i Panaxia härvan kan dom visst återvinnas!

Hej på er alla. Nedan lite kortfattat om den sk Trustor härvan och dess människor bakom, Posener låg i Danmark och planerade Strict gänget hade hela riggen med Panaxia klart för sig när dessa gjorde omvända förvärv och gick in på börsen med Panaxia och Obligationsgängen och Jordan fonder och annat skit sina, den gemensamma nämnare är att dessa människor är lata och vill åt andras pengar. Dom vill åt andras pengar och tillvägagångsättet är att på ett väldigt lömskt sätt svindla åt sig pengar som inte är deras egna.

Männen bakom Trustorhärvan

Trustorhärvan, som är en de största ekonomiska brotten i Sveriges historia tog sin början den 20 maj 1997. Då köpte den i Sverige okände engelsmannen Jonathan Guinness, lord Moyne, röstmajoriteten i investmentbolaget Trustor.
Den brittiske adelsmannen lord Moyne, som tillhör den välkända bryggarfamiljen Guinness gjorde då entré på den svenska finansmarknaden. Efter köpet av Trustor kontrollerade lord Moyne 50.8 procent av rösterna i företaget.
Att köpet av Trustor var en bluff avslöjades av journalisten Gunnar Lindstedt ett drygt halvår senare.

Det avslöjades då att Trustor varit utsatt för ett bedrägeriförsök. 620 miljoner kronor ur företagets kassa hade förts över till ett konto i London. Köpet av aktierna kom från pengar som plundrades ur företagets kassa.
Hjärnan bakom finanskuppen, Joachim Posener höll sig hela tiden i bakgrunden.

I november 1997 kom 135 miljoner kronor av Trustors pengar tillbaka. Därefter har 407 miljoner kommit tillbaka genom förlikningar och andra uppgörelser med de inblandade och banker i England och Luxemburg.
Männen bakom härvan

Joachim Posener pekas ut som hjärnan bakom Trustorhärvan. 1994 dömdes han till sex års fängelse för grova ekobrott efter att ha tömt tre bolag i Danmark på en halv miljard kronor. Han frigavs 1997, enligt flera källor ska Posener ha planerat Trustorhärvan under sin tid i fängelset. Han har uppträtt under flera täcknamn, däribland Joe Falk.
Posener försvann för tio år sedan i samband med Trustorskandalen. Sedan dess har han befunnit sig på flykt.

Peter Mattsson: Agerade som rådgivare och introducerade lord Moyne i Sverige. Mattson dömdes i juni 2001 av Stockholms tingsrätt till tre års fängelse. Efter knappt ett år friades han av en oenig Svea hovrätt.
Thomas Jisander: Uppvuxen i Göteborg och kusin med Joachim Posener.

I juni 2001 dömdes han av Stockholms Tingsrätt till fem års fängelse och näringsförbud i åtta år. Friades efter ett år tillsammans med Peter Mattsson.

Lord Moyne: Heter egentligen Jonathan Guinness och fungerade som målvakt i Trustorhärvan. Guinness som tillhör en adlig släkt friades från samtliga brottsmisstankar. I artiklar i Svenska Dagbladet avslöjades att Guinness inte hade råd att köpa Trustor utan att det var hans rådgivare Peter Mattson som hela tiden fanns i bakgrunden. Tillsattes som styrelseordförande för Trustor.
Lindsay Smallbone: Tillsattes som VD på Trustor efter övertagandet. Var inte åtalad i Trustorrättegången 2001.

I Panaxia härvan så är det över 1 miljard säkert som är borta och många människor varit delaktiga och många fel har begåtts av många, många människor och företag.

I Panaxia så är det många företag med stora namn som nämns, PWC revisorsbolaget, Sparbanken 1826, Forex, fotbollsklubb som AIK, företag runt omkring, fd poliser som lämnar in felaktigt material till ekobrottsmyndigheten med en fd chef för NGM börsen och många flera företag som dragits med i denna härva. Många människor i beslutsfattande ställningar som begått tjänstefel i Panaxia härvan och leasingbolag som inte vågar anmäla för att dessa är rädda för finansinspektionen.

När konkursen var ett faktum på Panaxia så var det säkert ingen slump att Lindahls fick vara konkursförvaltare, det handlar om relationer mina vänner och ännu mera relationer, att inte jag som var en av dom största ägarna till bolaget inte får tillgång till rapporten som lämnades in den 19/6 är osmakligt.

Varför inte jag får tillgång till denna beror på att den är förljugen så hårt att den sätter PWC på pottan ännu mera. Dom kommer och har nog med problem nu när RN, revisorsnämnden sätter klorna i dom.

Många kommer att måste förklara sig att man agerade på ett visst sätt i Panaxia härvan, det är klart att inte Thomas Gravius suttit på utedasset i Grekland och listat ut detta själv, han har haft god hjälp av resten av Strict pojkarna och många där till.
Sedan har det bara rullat på och många företag och människor har frotterats av kakan så länge den smakade bra. Men när mögellukten började komma så försvann dom första och bäst föredatum såg Sparbanken 1826.

Dessa hade kontroll på kontona såg alla transaktioner och visste mycket väl vad som gjordes. När dom sedan drog proppen ur Panaxia så hade dom gått ifrån 250 miljoner ner till noll.

Foyens advokatbyrå som var legal rådgivare under Pan Alarm affären som skulle ha koll på att Panaxia hade pengar att köpa Pan Alarm, här kommer likheten med Trustor, DET FANNS INGA PENGAR ATT KUNNA KÖPA PAN ALARM FÖR OCH VILKA BORDE OCH VISSTE DETTA, jo Foyen naturligtvis, PWC som ställt en fråga till dom och undrar, undrar gjorde jag också så jag ringde Foyen och han säger att det är Handelsbanken och alla andra säger Laccord.

Man köper alltså ett bolag som ligger på börsen utan pengar då det är ett kontant bud till aktieägarna i Pan Alarm.

Herregud, Trustor härvan är lillebror till denna härva! Sedan kommer blåsningen emot mig, jag kommer att lägga upp här ett dokument som ska visa på att jag fått betalt skapat av min bokningsfirma och en av huvudmännen i Panaxia härvan.

Välkommen hem Posener ditt straff är preskriberat och jag undrar bara i din ekonomiska brottsliga karriär hur många familjetragedier har du på ditt samvete, vågar du åka till Danmark?

Vi höras som man säger i Skellefteå numera Piteå och i Lund.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.