Ingen person eller företag vill skylta med att dom har blivit utsatta för brott. Denna bistra sanning gäller i skolans värld!

Hej

En av mina första bloggar jag skrev handlade om skolan och våldet där. Jag kommer att fortsätta skriva om hot och våld och skadegörelse i skolans värld.

Jag brinner också för detta ämne då jag är helt övertygad om att mycket ”jäkel” skap kan stoppas och upptäckas redan i skolan, det är inget snack om att kriminalitet går ner i åldrarna och det är väldigt vanligt att 11-12 åringar springer runt i Stockholmsförorter och gör uppdrag åt äldre kriminella.

Det som hände i Lundsberg är vardagsmat i vissa av Stockholmskommuner skolor. Men inte fan skyltar man med detta och då pratar jag både om privata skolor och kommunala.

Det var några år sedan jag stod och presenterade olika förslag till rektorer hur man på ett ganska enkelt sätt kunna få deras skolor tryggare, detta med hjälp av en god vän vars namn är Bo Munthe som dessutom skrivit böcker i ämnet. Programmet tryggare skola, han kommer också att dyka upp här och få tjaffsa här med mig på bloggen emellan Panaxia härvan och andra aktuella ämnen.

Men i denna slutna värld då det gäller skolan så ska vi göra en ny undersökning, mina barn är stora nu men jag bryr mig om detta och här någonstans i skolan så ska vi göra en djupdykning som heter duga och dra fram skit skolor men vi ska också hylla dom bra skolorna!

Eller hur mina vänner, tänk om skolinspektionen skulle stänga av alla skolor i Stockholm som har haft ett Lundsbergsproblem? Då hade det blivit upplopp i Stockholms förorter, här finns stora problem att ta tag i. Då menar jag stora.

Då det gäller skolan och problemen ska bli en rolig bit att skriva om och framför allt borsta av dammet med nygamla idéer och granska och gräva jag har gjort det engång förut och det var roligt för det gav resultat.

Det är som med polisen när dom talar om att dom ska ha hastighetskontroll men det slutar ändå med många böter för fortkörare.

Återkommer om detta mina vänner och vi efterlyser fortfarande rapporten som PWC lämnade in till Panaxia den 19/6 2012! Vakna nu Foyen och PWC. Vad händer med er?

Vi höras

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.