Tack alla läsare! Vilket ös – snittet på läsare är över 8000 på bloggen. Rättegången i Panaxia startar strax.

untitledimagesCAQ3ODWCHej alla vänner!

När jag nu sitter och skriver så är det i snitt 8000 tusen läsare! Det hela började för några år sedan med en idé jag hade med information ut till människor i säkerhet – bevakningsbranschen. Nu märker jag verkligen hur stort det är och det handlar bara inte om vardags brottslighet längre för mig utan nu har ett nytt ämne dykt in framför ögonen på mig.

Den grova ekonomiska brottsligheten. Det är ingen kul för skvaller pressen, eller för den delen program som veckans brott alternativt efterlyst.

Det som jag märkt är att kundskapsnivån är ”ruggigt” dålig. Sedan verkar det som att den grävande journalistiken dött ut, Sverige behöver krafter på detta område, en länk mellan polis och skurkarna. Precis som i bevakningsbranschen i alla dess former.

untitledUtredningsbolag kommer att dyka upp i allt större omfattning i Sverige, EBM kommer att driva dom stora ”casen” den mindre entreprenören kommer att hamna i skymundan hos polisen och det är inget konstigt med det. Bara dom som har hört av sig på bloggen här så skulle jag kunna starta både ett eller två nya företag. Det som jag lärt mig under denna historia är något unikt.

Jag har också full förståelse för att indrivningsföretag, då menar jag kriminella sådana växer då det gäller att driva in skulder. Vem har tid och lust att gräva ner sig känslomässigt i smutsen, då man kan få en handlingstid på sitt ärende på en vecka istället för på fyra år. Handlingstiden är lång mycket lång. Bara advokat kostnaden och att sitta på en rättegång med slipade finansskurkar är jobbigt. Här mina vänner har vi ett mycket stort problem!

HOT

Rättegången startar snart och direkta hot och indirekta hot har kommit emot mig. Nu är jag inte van med detta men jag har levt i en värld av våld och kriminella människor runt mig i snart 30 år. Det är självklart att jag står pall för mer än det nykläckta brottsoffret, när man först har blivit knäckt av skurkarna och sedan ska man resa sig upp för att sedan slås ner igen, då är det jobbigt. Då gäller det att man har folk omkring sig som orkar lyssna, samtidigt så förstår jag att man som medmänniska inte orkar lyssna och lyssna, månad efter månad som blir till över ett år.

Advokater

Advokater på skurkarnas sida som försöker ”knäcka” en. Dessa har olika metoder. En klassiker som jag nu lärt mig är att dessa håller sig undan. Jag är helt övertygad om att det är många entreprenörer som ledsnar och struntar i att hålla på och kriga för sin rätt. Är det värt att hålla på? Familjer där den andra hälften säger lägg ner nu, det är inte värt att hålla på får entreprenören höra, inte bara en gång utan hela tiden. Sedan sitta och förklara både för den ena och den andra. Detta vet den sluga advokaten. Advokaten är som en levande faktura, denna vill fakturera och fakturera. Ju längre tiden går och mera fakturor sprutar ut så knäcks entreprenören sakta ner, han ser sitt företag glida honom ur händerna och till slut dör han. Det vet den sluga advokaten.

Men en sak är säker Foyen vi viker aldrig ner oss, aldrig!

 

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.