Att vittna är stressigt, det är ingen lek att vittna om saker som hände för mer än 3 år sedan. Panaxia härvan stinker!

1396691_10151806418124748_1835364401_nHej mina vänner.

Kvällen innan mitt vittnesförhör så kunde jag knappt sova, jag funderade starkt på vad Gravius advokat skulle ställa för frågor till mig. Jag funderade och funderade och bollade med goda vänner. Förkyld dessutom, säkert stress. Så var det alltid när jag spelade fotboll när jag var mindre blev förkyld direkt, jag ställde aldrig in utan blev bara mer focuserad på uppgiften på att få matchen genomförd på ett schysst sätt så att vi skulle vinna.

Så har det varit med mitt sätt att sälja också, alltid få njuta av att vi vann upphandlingar med Nordisk Bevakningstjänst, det var glädje och vackert att se allas leenden när vi hade vunnit i en upphandling, alltid skönt att få slå dom större.

Men vem vinner i en rättegång?

Jag var nervös på morgonen och åkte hemifrån tidigt, visste att det skulle vara mycket trafik dessutom Nobel festen stundades också, träffade Carolina Damos advokat utanför ca 40 minuter innan rättegången.

En man i sina bästa år med ett förlutet ifrån Umeå. Han kom där dragande på sin lilla pirra med papper, ja herregud tänkte jag. Undrar hur många ton papper denna rättegång tvingat fram. Blev laddad när jag träffade Carolinas advokat, kände att snart är det dags. Upp i rätten och inget flum nu tänkte jag, rakt och sakligt och framför allt sanningen ska fram inget annat. Men vem vinner i en rättegång?

Åter igen slås jag av att alla träffas i rummet innan rättegången, jag är först i rummet och sitter med telefonen och pillar, det är FB och Twitter hit och dit mina fingrar går som lärkvingar över telefonen.

Helt plötsligt så dyker en gammal kollega upp och börjar ”snacka” det behövdes, strax börjar alla andra komma in också, först in i rummet åklagaren, Mr sten ansikte. Visar han aldrig känslor. Hur är det möjligt? Men han är bra, jag gillar honom. Det märks tydligt att han har en strategi. Jag ser och hör Gravius advokat prata med honom. Vad är detta? Vittnen och advokater lullar runt och pratar som inget hänt, mycket märkligt att vi har det så här i våra rättsalar.

Rättegången startar.

Att svära eden har jag inga problem med, det är bara att säga sanningen och inget annat. Åklagarensfrågor kändes sanna och bra även fast jag var nervös.

connycedermark170Advokat Cedermark. Mannen på bilden är Gravius advokat, enligt rykten en topp advokat.  Nu börjas det tänkte jag. Nu ska den här mannen få mig ur balans, börja ”gagga” om både det ena och det andra. När hans läppar först började röra på sig så sa han att det var han som såg till att jag fick lämna rättsalen när Strict pojken Löfgren skulle vittna. Oj vilken öppning tänkte jag.

Nu började frågorna handla om 1,7 miljoner och 5 miljoner som gått in på Nordisk Bevakningstjänst konto och sedan vidare till ett Swedbanks konton ägt av grundaren till Panaxia.

Han ville styra mig emot att jag ville ha pengar för att täcka upp mitt svarta hål som jag hade i mitt bolag HIH holding AB, hålet detta bolag skapades december 2008 då vi inte fick betalt. Tyvärr advokat Cedermark, vid denna tidpunkt var jag golvad, jag hade gett upp mitt bolag och ville att det skulle bli konkurs på detta bolag. Jag är ett brottsoffer likt många andra.

Advokaten retade upp mig så pass mycket så jag började ställa frågor. Domaren bröt in och korrigerade mig, vittnet får inte ställa frågor och det blev aning komiskt.

Björn Wallin som var koncernchef ett tag på Panaxia skulle vittna efter mig, ni som följt bloggen vet vad som hänt, orkade inte lyssna helt enkelt på hans dravlande.

SkurkSom sagt, Panaxia härvan stinker med företag och människor som gjort bort sig totalt i sina yrkesroller så låt oss hoppas på att det blir en rättegång där vinnaren blir systemet och att sanningen segrar. Då vinner systemet och inte skurkarna. Jag hoppas nu innerligt att ekobrottsmyndigheten orkar dra detta fullt ut. När systemet vinner i en rättegång! Då blir vi alla vinnare.

Foyen_logotypSist men inte minst, det går ett rykte på stan att advokatsamfundet börjar granska Foyen, hör av er!

 

Vi höras.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.