Panaxia härvorna är som ett svart hål – det har jag skrivit förut men nu – ännu mera påtagligt.

Hej mina vänner, Panaxia härvorna är som ett svart hål och många, många som har varit delaktiga håller på att i ilfart simma bort ifrån detta svarta hål. Samtidigt som det finns företag som tjänar pengar på detta. När Panaxias värde gick i graven så blev det guld för vissa konkurrenter.

ngc4696_compCXC_f Ni som läser detta måste göra skillnad på dom tre bena som Panaxia sålde, teknik och bevakning samt värdetransporter. Själva bevakningsdelen stod Nordiskbevakningstjänst för som också var det benet som blev gassel företag och nominerad till en massa andra priser. Sedan var värdet  uppdelad i sina avdelningar.

Panaxia körde pengar, räknade pengar och sålde pengar. Panaxia värde var INGET säkerhetsbolag, det var ett logistikbolag. Nu när allt gått i graven så tjänar konkursförvaltare på detta samt konkurrenter som ”käkar” upp marknadsandelar. Det enes bröd den andres död passar bra här.

Nordiskbevakningstjänst gick i graven, detta blev en konsekvens av att Panaxia gick i konkurs tänker många och det stämmer men inte helt och hållet. När vi köper tillbaka bevakningsdelen så har ledande befattningshavare och grundare till Panaxia belastat bevakningen och ljugit i siffrorna så pass mycket att bolaget redan ifrån starten backade många miljoner.

När Nordiskbevakningstjänst var under rekonstruktion så fördes värden i mångmiljon belopp över till andra bolag detta är ett faktum nu. Ett av dessa bolag som tog saker var Nordisk säkerhetsteknik, bara att man kunde lyfta ur bolaget ifrån Nordiskbevakningstjänst får mig att må illa, jag var med och grundade detta bolag.

Advokat Einar har nog rört till det. Han är försäkringsbolagens advokat samt Foyen och konkursförvaltare i ett av bolagen till Nordiskbevakningstjänst.

Konkursförvaltare för detta är Gönbergs advokatbyrå och mannen som håller i detta är Einar, han företräder också Foyens advokat byrå där länsförsäkringar är  inblandat. Foyens advokat vet vi sedan tidigare att han inte är ok då JÄV föreligger och annat, detta är mina vänner advokaternas liv. Hade detta kunnat gå i någon annan bransch? Nej knappast.

Men varför går detta i Panaxia härvorna? Det är som alla lagar och paragrafer är som bortblåsta och åkt rakt in i det svarta hålet, advokater och konkursförvaltare gör precis som dom vill.

Jag pratade med en advokat om detta och han hade en enkel förklaring till detta. – Håkan du och dina kompisar ”fightas” emot ett gäng advokater som känner varandra under många år. – Hur skulle du göra om du skulle anmäla en kompis i er bransch?

I den branschen jag kommer ifrån? Kan det vara så enkelt? Jag måste bara säga det att jag blir räddare och räddare ju mer vi gräver i detta.

Det är oerhört mycket pengar borta, ca 1 miljard. Dessa som nu simmar bort ifrån hålet är. Dom rangordnade är följande.

1. Sparbanken och Bo Bengtsson tar första platsen. Dom simmade ifrån håler för länge sedan dessutom starka kopplingar till konkursförvaltare. Det var också dessa som slog av strömmen till svartbygget Panaxia.

2. PWC och Peter Nyllinge. dessa kan klara sig på ett hyggligt sätt, tyvärr så känns det som dom tappat öronen på vägen. Gör om och gör rätt så klarar ni er.

3. Foyen och Lars Haag med Einar. Super torsken, den ena lögnen efter den andra sprutar ut. Hur kan detta fortgå? Nu börjar länsförsäkringar kopplas ihop i detta, dessa kommer närmare hålet för varje dag som går.

Detta är trion denna vecka. Vi höras som man säger i Skellefteå och numera i Luleå, det sägs att det spelas bra handboll där, är detta möjligt?

Håkan, vi kommer aldrig vika ner oss.

 

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.