Det Putin och ryssarna gör nu är att skapa mera kaos än kaoset var innan.

ukrainaHej mina vänner, det är ett mycket bekymmersamt läge som Putin och Ryssarna skapat. Jag vet inte om alla fattar men jag har jobbat med många invandrarera som kommit till vårt land i flykt. Det som händer i Ukraina är ”galet” på alla sätt och vis.

Ukraina är ett land i Östeuropa. Det har landgräns mot Rumänien, Moldavien, Ungern, Slovakien, Polen, Vitryssland och Ryssland. I söder har landet kust mot Svarta havet. Huvudstad är Kiev. Ukraina har en yta på 603 000 km². Som ni kan se av kartbilden så är Ukraina inget litet land.

Om nu Ryssarna brakar in här så kommer det naturligtvis bli svårt för omvärlden att blunda eller köra den klassiska strutsen. Det som gör det mera intressant är att landet har gränser emot sex länder. Invånarantalet är ca 46 miljoner.

Den militära kapacitet spelar mindre roll då storebror brakar in. Hur många ryssvänner finns där? Hela landet har präglats av att tillhöra väst.

Ukrainas naturtillgångar är förvisso intressanta men Ryssarna tror jag har en helt annan agenda. Putin har mjölkat Snowden och det har han velat länge. Putin vill ha respekt ifrån omvärlden igen sedan landet läget på dekis.

Men dom är beroende av sin export, både oljan och gasen. Vad ska tyskarna göra om man klipper gasledningarna? Detta är en mycket större fråga. USA kan inte heller bara klampa in som världspolisen. Ska bli intressant att följa utvecklingen, fråga dom som bor i baltländerna.

Återigen så vill jag säga, Carl Bildt, bra jobbat!

Vi höras

Håkan

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.