Annandag påsk? . En dag som kanske nu är helt betydelselös – förr i tiden åt och krökande folket i många dagar.

Hej mina vänner, annandagen är verkligen detta, en annandag. Jag har lärt mig att förr i tiden åt folk och söp hejdlöst i flera dagar efter att Jesus kom ut ur grottan. Det är möjligt att teologer har en annan uppfattning om detta och har ett annat språkbruk, en det jag har.

Varför finns då annandag påsk, det var ju på påskdagen som Jesus träffar på kvinnorna. Det är också en finurlig historia i sig att det just är kvinnor som han stöter på då han kommer ut. Vid denna tidpunkt så finns inte kvinnor i religioner och inte minst hos kristendomen. Ska bli kul att fråga någon teolog om detta, det ska jag göra imorgon.

Tänk om hälften av lärjungarna varit kvinnor!

Detta är ju en ganska intressant fråga om man tycker det är kul med religion, det man kan hitta vad jag vet så är det inom den Grekiska mytologin samt inom Hinduismen som man kan träffa på kvinnliga gudar m.m. det finns säkert i många fler läror. Det är ju ur kvinnan vi alla kommer.

article_lord_sivaSom sagt, en sak kan vi vara överens om att dessa religioner har gett oss vilodagar, runt om i världen. När kommer vi i Sverige ge våra muslimer rätt till ledighet på högtidsdagar – kommer det någonsin hända? Är alla judar lediga på lördagar – Jesus var ju inte det. Han ville att man skulle laga mat på lördagarna till dom nödställda.

Skulle kristendomen sett annorlunda ut om hälften av Jesus lärjungar var kvinnor, i min mening självklart – men det hade kanske inte nödvändigtvis blivit bättre!

Fanns det någon av lärjungarna som var homosexuell? Säkert.

Det finns sällskap och olika grupper inom vårt samhälle som hjälper andra eller sig själva då dom träffas i olika sammankomster. När människor träffas så händer det saker, det är helt klart så. Det spelar ingen som helst roll för utvecklingen av vårt moderna samhälle att dessa olika grupperingar finns – utvecklingen kommer ändå fortsätta. Kyrkan var viktig förr men jag tror att den behövs ännu mera nu år 2014 i vårt land.

Jag vet inte när kyrkan i Sverige tappade sitt grepp, men kan kyrkan i Sverige fylla det tomrum som nu finns hos svensken så kommer kyrkan vinna marknadsandelar och svensken andligare och lyckligare. Lite mera röda dagar och mindre stress timmar skulle få Sverige och dess folk att må ännu bättre.

Just nu i skrivandes stund så finns oroshärdar världen över. Återkommer om detta. Ät och njut av denna annandag. En röd dag i vår kalender. När det gäller dessa saker så kan man skriva och fundera hur mycket som helst. Tänk om Jesus skulle ha varit en Jessica?

Vi höras!

 

 

 

Dela på
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.