Panaxia dör och många följer med. Nytt bolag startar och många följer med.

Hej mina vänner, vilket super väder det är i skrivandes stund. När Nordisk Bevakning startades år 2004 så gjordes det helt ifrån en oplöjd åkermark.

Nu är det säkert många som kommer att säga att det var ifrån gamla bolag, visst jag hade kvar mina gamla relationer och många av dom bevakningsobjekt skulle vi inte fått vara med och offerera på om inte relationerna fanns där.

Det låter kanske konstigt det som jag kommer att skriva nu men i svåra och kämpande tider så kliver vännerna in och dom andra ut. För att vara en vän så krävs det lite av dig. Det krävs inga pengar men ett stort ÖRA.  Att vara en god lyssnare. Du behöver inte komma med goda råd till den nödställde men att lyssna. Ringa och fråga hur det går m.m.

För ca 2 år sedan så orkade jag knappt gå och köpa mjölk, jag var helt slut, hjärnan hade laddats ur. Jag har skämtat mycket om detta. Gått in i väggen vad är det? Du har ju ingen platt näsa. Jag kan skriva om detta nu, har inga problem med det. Jag börjar återhämta mig. Men en sak är säker, jag vet vilka som tog köksvägen och gick.

Tyvärr så här enkelt är det i affärsvärlden och i livet. Nu hade jag vänner innan kraschen som jag bla växt upp med och vi värderar inte bara pengar och karriär. Men många samtal i timmar fick jag och det är jag oerhört tacksam för. All den samlade ilska kunde nog räckt för att springa till månen fram och tillbaka men den liksom pös ut i olika etapper och jag blev tröttare och tröttare. Jag hade inte skrivit detta idag om jag inte hade haft mina vänner. När du som entreprenör kliver och satsar allt då gör du det också. Sedan är det många som följer med på uppgången men när det sedan viker ner så hoppar många av och det går fort. Du märker det inte själv. När du sedan står där och behöver deras hjälp så är det svårt, mycket svårt. Många som inte riktigt kände mig trodde också att jag var inblandad. Dessa sprang fortare än någonsin ifrån mig och Panaxia. Nu efteråt kan jag skratta åt detta. Eller åt alla dessa rykten – spar detta till boken.

Alla vill bort ifrån Panaxia – ingen vill förknippas med detta som hänt. Nedan följer listan på bolag som gör allt för att komma därifrån och tror att dom kommit därifrån.

1. Sparbanken.

Kör strutsen och hoppas på det bästa, satt i styrelsen och var dom som sålde uppräkningscentralerna till Panaxia, dom visste mycket väl vad som försegick.

2. Forex.

Stackars Forex, tål dessa en granskning till? Dom har förlorat både pengar och ansikte, men det finns en botten till, tro mig.

3. Swedbank.

Men hallo! Denna humanist bank nu måste ni kliva fram på allvar.

4. PWC

Nu om det finns lite marknadshjärnor kvar där så måste man agera utåt, dessa har inte fattat hur stort detta är. Över 5000 företag lägg då till alla som jobbat samt anhöriga, varje vecka som går tappar dom i anseende.

5.Foyen

Samma sak här som ovan, nu ska dessa veta att konkursförvaltaren inte kan hålla dessa uppe många månader till.

Vi höras, detta är långt ifrån över. Stora företag och stora muskler men också stora svagheter.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.