En advokat med dålig moral och etik får mig att må illa. Denna yrkeskategori bör granskas hårdare.

Hej mina vänner. Nu är det så att jag har blivit äldre så det är inte lika lätt att få omkull mig med massa ”rappakalja” sedan har jag också varit med om diverse saker. Dessa händelser borde ha sänkt mig för gott. En av dessa tre borde ha räckt. Nu står jag gudskelov upp och kan bara konstatera att det var tre riktiga praktsmällar som jag råkat utför och detta håller på att mynna ut i en bok.

Dessa historier har också gjort att jag blivit mer bevandrad i juridikens värld och vad som händer och sker både på scenen och också bakom denna. Det lustiga är också att jag sålde vårt hus till en advokat vars hustru också är advokat. Detta är också en historia i sig. Nu är det så att jag har några stycken bekanta som har detta yrke som jag säger. En av dessa har jag blivit god vän med och han har dessutom hjälpt mig mycket genom åren.

Vi har diskuterat Foyens advokat tillika Panaxias advokat och Thomas rådgivare, Thomas grundare till Panaxia. Det är ingen hemlighet att denna advokat har haft för många roller i denna kladdiga historia.

Advokaten ifråga har varit mitt ombud samt min kollegas ombud och Thomas, Panaxias o.s.v. Dessutom var han med och var legalrådgivare i affären Pan Alarm och Panaxia där han var med och garanterade att det skulle gå rätt till. Han har också skrivit till PWC om den ekonomiska balansen i Panaxia, detta kan man utläsa av dokument som PWC alltså revisorerna skrivit till styrelsen i Panaxia.

Hur som helst så råder det inget tvivel om att denna advokat lade mycket tid åt Panaxia att ta fram utkast och skriva avtal mellan olika bolagen i och utanför Panaxias struktur. Man kan säga att han var väl insatt vad som hände och skedde i och runt Panaxia. Att han och Anders Eklund styrelseordförande hade en tät kontakt är inget konstigt. Göran Lundmark ekonomichefen hade också en tät kontakt det vet jag – jag har sett dom stå och diskutera och skoja med varandra. Jag har sett dom luncha med varandra många gånger. Undertecknad har sett denna advokat många och många gånger i lokalerna på Panaxia. Men helt PLÖTSLIGT så är han inte insatt i några som helst frågor enligt Foyens ombud. Det finns bevis på detta.

Men det var inte därför jag började skriva idag, utan det det kommer en ny blogg med anmälningar på advokater och vad som händer med oseriösa advokater. Läkare avstängs, väktare och ordningsvakter blir av med sina arbeten och poliser. Men vad händer hos denna yrkeskår.

Kan dom ta med sig jobbet till husköpet?

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.