Fotbolls VM nu och krig i världen samt att människor äter ihjäl sig. Jag är tacksam.

Hej mina vänner. Just nu är det oroligt där ute i världen. Jag ligger på landet i soffan och inväntar matchen mellan England – Italien i fotbolls VM.

Det är sommar och sol och fotbolls VM vad mer kan jag begära? Inte mycket. Men jag kan inte låta bli att nypa mig lite i armen, 1994 föddes min dotter och Sverige tog brons i detta VM. På något vis ligger det bronset också mig nära hjärtat för jag har lite kopplingar till truppen och min historik på fotbollsgymnasiet i Sundsvall. Där var det många fina pojkar månne!

Hur som helst så är det eländigt i världen. USA skickar hangarfartyg till Persiska viken och Ryssarna kör på i öster. Kina och Japan fortsätter att tjaffsa på. Nord och Sydkorea. Syrien samt resten av mellanöstern. Egypten och det eviga Afganisthan. Indien med sin snedvridna syn på kvinnor fortsätter och Pakistan med dess orosmoln med terror bomber. Sist men inte minst så har vi Thailand men det är inget konstigt med att militären tog makten enligt folket. Det är brukligt.

I denna ”soppa” med oroligheter så är det folkfest i Brasilien, fotbollenshögborg – hemma landet för fotbollen där folket lever och dör med bollen skulle man tro, men nu delar inte alla detta fotbolls VM. Men jäklar vad jag skulle vilja vara där. Vilket drag, har polare som är där nu och håller mig uppdaterad. Men jag har SVT, en schysst TV i färg. Ingen TV som bara är svart och vit i TV rutan och flimrar. Ingen sur mjölk och torr bulle. Eller min mormor som dunkar kvasten i taket så att TV åker av stolen och min mors bror blir förbaskad, det är ju mål och Mario Kempes blir national idol i Argentina – jag tror han blev kallad matadoren. Näst intill helgon förklarad, året var 1978.

Skilda världar, konstigt på något sätt. Jag kom ihåg när jag såg bilden på en afrikansk pojke med en mage stor som en ballong och min mamma förklarade att han var ifrån Biafra och där var svälten stor och folk dog som flugor för dom inte fick mat. Nu är det tvärtom enligt en vän till mig som sa att WHF hade kommit ut med en rapport om att folk äter nu ihjäl sig istället för att dö i svält. Men likt förbannat så KRIGAR vi.

Nu mera fotboll, Vi höras!

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.