Bevakningsbranschen missbrukar behovare – kan kanske vara något i insändaren i transporarbetaren.

Hej mina vänner! Ja satan i gatan vad hett det är ute och inne och hit och dit. Läste en intressant artikel i transportarbetaren ganska intressant skrivet av en dam som kallar sig Malin Englund.

Nordiskbevakningstjänst AB, hade ett motto och det var att så många som möjligt skulle vara heltidsanställda, nedan kommer punkter på varför.

1. Vi var inte tillräckligt attraktiva som arbetsgivare i början.

2. Vi ville ha kvalité på dom vi anställde och framför allt kontinuitet så att vi kunde leverera det vi lovat.

3.  Vi hjälpte till med bankkontakter till våra anställda av någon outgrundlig andledning så har många betalningsanmärkningar.

4. Vi ville att så många som möjligt skulle få köpa sin bil eller bostad, på så vis så skapade vi en enorm lojalitet till bolaget. Visst fanns det rötägg hos oss också men det är bättre att ha lojala ”puckon” än tvärtom. Det skulle senare visa sig på Panaxia när lojalitet brister. det blir onödig massmedial uppståndelse om inte nu skribenten är påläst vill säga.

5. Visst är det billigare att producera med behovsanställd personal men vem vill ha en medarbetare som springer runt på 2 till 3 bolag, vi var sårbara i starten så då fick vi börja producera på ett billigare sätt, nu var jag själv en gammal planera och sedan hade jag ett team som var i världsklass på den fronten.

6. Att ge personalen en heltidstjänst efter provanställningen kostar inte, det som kostar är klantiga mellanchefer som rör till det så att företaget måste köpa ut felaktig personal, det kostar mina vänner!

7. Vi fick en så grym personal styrka att det blev oförskämt bra – små enkla medel. Dom som inte ligger i framkant med att förstå att en bra personalpolitik är ekonomi, ska helt enkelt inte jobba med människor.

Ha det godare i värmen!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.