Det är inte över förrän den ”feta” damen sjungit! I vissa lägen ska man aldrig vika ner sig.

Varifrån kommer uttrycket ”det är inte över förrän den feta damen sjunger”?
Ordspråket ”It ain’t over ’til the fat lady sings” är amerikanskt och refererar till roll­figuren Brünhilde i Wagners opera Nibelungens ring. Hennes nästan tio minuter långa aria är den sista i operan. Uttrycket antyder att man inte vet vad som komma skall förrän man har kommit till slutet. I USA användes det av sport­kommentatorer som mora­­liskt stöd till det för­loran­de lagets fans. Uttrycket myntades troligen på 1970-talet.

Jag kommer som sagt presentera ett fall där myndigheterna agerat helt upp åt väggarna fel – kan det finnas relationer mellan vissa?

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.