Våra gränser kan visst bevakas av bevakningsbranschen. Det var en van skärgårdskille som såg båten och inget gammalt krogfyllo som fått dille.

Hej mina vänner. När jag i början av 80 talet gjorde militärtjänsten så spanande vi efter ubåtar bland annat i Sundsvall. Det jag funderade mycket på då var att  om vi hittade en båt vad skulle hända då? Vi kunde ligga där i flera dygn och bara spana ut på fjärden sedan avlösta för att åka ut igen och bevaka våra gränser nu gjorde jag militärtjänsten förvisso på beredskapskompaniet. För mig har det alltid varit en självklarhet att säkerheten måste komma först. Men aj vad många vi var då. Många ögon och öron!

Man ska komma ihåg att det var en skärgårdsgrabb som såg och fotograferade båten – ubåten. Ja för mig är det mycket trovärdigt att det var så. Det var inget gammalt krog fyllo som fått ”fylldille”

Det var inte någon avancerad utrustning och militärer som upptäckte båten. Nä en helt vanlig kille ifrån skärgården. Utbilda vanliga svenskar som vill vara med och skicka in tips till militären. Säpo har redan startat sin tips telefon.

Sist men inte minst – innan vi har försvaret intakt igen gör avtal med bevakningsbranschen så får VI många ögon och öron för en bra peng!

Naturligtvis så skall man inte ersätta militären eller polis för den delen men man kan frigöra resurser och polis samt militär kan då samordna resurser under en två års period – kan vara något.

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.