Det var för mig en självklarhet redan för många år sedan att vi skulle få killar som skulle strida för terrorister.

Hej mina vänner. Det kan låta som en siare och det kan låta väldigt logiskt när jag nu ser på detta i efterhand. Har arbetat i våra förorter med säkerhet så länge jag kan minnas. Denna typ av oro som vi kan se i våra förorter var redan igång för många år sedan i Paris eller rentav det kär vänliga USA – USA att integrationen ”funkat” tycker jag är skit prat. Där är det värre än någonsin just nu med dessa olika gäng.

Om nu svenska regeringen godkänt Palestina som land vad händer sedan? Inte kommer det hända mycket på kortsikt, vad har Margot Wahlström i fickan månne? Det är så illa ställt att vi har haft svenskar som per de facto åkt ner till IS – alltså Islamska staten och blivit dödade.

Jag tror inte att dessa unga män åkte ner dit bara för deras tro och en övertalande massa här hemma. Det finns säkert en våldsromantik i detta också, samt en smula kork också.

Jag var delägare i ett bevakningsföretag som startades i slutet på 90-talet och var med vår nytillsatta VD som också tillika kom ifrån polisen på ett seminarium om kriminalitet och utanförskap. Jag tror att det var den massmedialt kända Peter Johansson som säkerhetsexpert stod vid podiet och pratade, när det var dags för frågor så stod jag för 90% av detta. Jag ställde så många ”korkade” frågor tyckte vår VD så hon försökte få mig tyst. Ingen lätt uppgift för damen. Men alla dessa frågor har besannas nu. Tyvärr. Men jag har sett dessa förorter förändras. Rinkeby kallas numera lilla Somalia.

Detta är absolut inget fel – men det finns inga jobb samt ingen framtid för dessa ungdomar.

terrorFör mig är detta en naturlig del av utvecklingen. Kan inte vi i Sverige erbjuda bättre än detta? Nej mina vänner tydligen INTE. Nordisk Bevakningstjänst hade som mest ca 400 anställda och ca  58 olika nationaliteter där var jag huvudägare i och jobbade med marknadsfrågor samt affärsutveckling. Affärs idén var tydlig och enkel. Rekrytera ifrån området vi ska bevaka samt att vara benhård i rekryteringsprocessen – alla ska känna alla. Ingen bil utan cykel och fotpatrullering skulle råda. Hade sett polisen åren innan hur dessa försvunnit in i sina bilar och lämnat över gator och torg till skuggorna.

Fortsätter vi inte likt Marshall hjälpen i Tyskland efter andra världskriget men ekonomisk satsning så blir utanförskapet ännu värre samt att klyftorna blir större och integrationspolitiken ännu sämre.

Vi höras!

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.