Döden betalar alla skulder samt att den girige är alltid fattig.

Hej mina vänner. Vad ska man med två helikoptrar om man bara kan flyga en åt gången. Känner en person nu som tar helikopter cert. Häftigt.

Att döden betalar alla skulder är sant men så får ni också inte med er allt ”skit” ni nu köpt under er livslinje när ni nu grävs ner, mitt förslag är att njuta av bara den innan det blir försent.

Att lura döden går ett tag sedan kommer den och tar en och då spelar det ingen roll längre – allt nollställs liksom. Men nu är jag i den tron att man ska rätt leva för att värdigt dö. Det mest jobbigaste måste nog vara att vara förälder och begrava sitt barn. Att förlika sig med att dö kan nog vara smärtsamt om man nu inte släpper taget och glider med i känslorna.

Om femtio år så kan nog den mest girige köpa sig 30 år till. Men är det inte själslöst på något sätt att köpa sig mera tid eller? En person som är girig är för mig alltid en fattig människa.

Att springa omkring och bara vilja ha och aldrig ge bort måste vara olidligt i min sinnesvärld men den girige har nog ej dessa känslor eller medvetenheten som krävs för att vara en god medborgare.

Lite flummigt blev det. Feber och förkyld.

 

Vi höras!

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.