Det känns som det ”stundas” kravaller i Malmö igen – det ligger och pyr överallt.

Hej mina vänner.

Vaktens agerande var inte bra men jag skulle vilja ha hela filmen, vad som hände och vilket hem hade man rymt ifrån? Det finns nioåringar som rånar folk m.m. Var med om en liknande händelse i tunnelbanan Slussen men då med en tolvåring. Det var ingen vanlig tolvåring. Jag kan varken försvara eller döma då jag har alldeles för lite fakta kring allt.

Att vakten dunkar till som det ser ut på bilderna är inte bra och det kan ta bort mycket av det jobb som nedlagts då det gäller att bygga relationer. Det är just en sådan här händelse som gör att det kan bli kravaller på gatorna igen i Malmö. Det var inte längesedan dödsskjutningen på en maffialedare utanför Mobilia köpcenter.

I jakten på skurkarna och den offensiv som polisen satt in i Malmö över en tid skapar inte bara trygghet utan också oro i alla läger, det är inte bara ”busarna” som får ta stryk av polisens framfart en och annan oskyldig visiteras också. Samma sak kommer att komma i sommar hos ungdomarna i Tensta samt Rinkeby. Jag har sett detta på nära håll då det gäller ungdomsarbetslösheten, det är för mig en självklarhet att får dessa ingen sysselsättning så skapar ungdomarna det själva.

Vi får hoppas att jag har fel men det känns lite jobbigt i Malmö med allt vad som händer just nu. Sedan kommer det som ett brev på posten om kravallerna kommer så kommer det smitta av sig till övriga landet. Jag säger det igen – fullt ekonomiskt stöd till dessa orter inte sedan utan NU! Skapa sysselsättning åt dom boende i områdena.

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.