Det är rörigt värre i säkerhetsbranschen – alla som arbetar där måste ständigt vara på tå till förbättring annars kommer det gå illa.

Hej mina vänner.

SäkerhetsBranschen är en organisation med cirka 170 säkerhetsföretag som medlemmar vilka tillsammans omsätter 14 miljarder kronor per år och har 31.000 anställda medarbetare. SäkerhetsBranschens övergripande uppgift är att arbeta för ett tryggare samhälle för god kvalitet och hög kunskap hos säkerhetsföretag och för att medlemmarna i organisationen agerar ansvarsfullt.

Det går bra nu skulle många säga när man läser ovanstående siffror. Men hursomhelst så är det lite rörigt nu och många undrar hur dom stora kommer att positionera sig, detta gör nu också så att focus ligger på det egna företaget och det med all rätt förstås.

Men det finns ingen på eller inom Säkerhetsbranschen som ligger på massmedia och debatterar, det finns hur mycket som helst att ta tag i. Frågorna är många och påverkan går nu att göra då polisen också är i en struktur förvandling.

Kriminalvården tar på sig nu ansvaret för våra arrester och det bara bolagen som skött bevakningen där sista tiden som bär ansvaret att dessa nu inte får vara kvar. Men hur mycket uppbackning fick man ifrån sin egna bransch inte mycket. Jag kan ta gift på att det var åter politik som spelade in här och ifrån branschens egna led. Nu är inte jag något större ”fan” av de bolaget som blev av med kontraktet men jag tycker det är beklämmande att inte branschen kan hålla sams i dessa frågor som rör vår utveckling. Visst har det blivit utveckling av den enskildes vaktens utbildning men det kan göras mycket mera här. När ingen öppnar ”käft” när det som händer i Malmö så undrar vanliga människor vad vakter har för utbildning m.m. Här skulle säkerhetsbranschen gått in direkt!

Trist.

Vi höras!

Håkan

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.