Det kommer bli upplopp i sommar igen – satsa nu i våra förorter, vinnarna blir dom som jobbar med trygghetsfrågor.

Hej mina vänner, hoppas att ni mår gott. Det är oro i världen just nu, väldigt oroligt. Det är för mig en självklarhet att trycket på våra affärscentrum och skolor samt våra offentliga rum kommer att behöva satsa mera resurser på att skapa bättre trygghet för anställda och kunder.

Detta är inget nytt, jag drev på detta redan 1998 och var en förspråkare för detta att utvecklingen i Europa blir allt oroligare, syftade då på upploppen i Paris förorter, som ett brev på posten så kom det också till Sverige. Jag tror att sommaren kommer att bli jobbig.

Tänd en bil och låt den brinna! Jag vet inte om ni såg dokumentären om upploppen men detta stämmer som sas och filmades – vi tänder en bil och låter den brinna, då lyssnar man på oss som bor här. Alltså man begår brott för att dom styrande ska lyssna, vill vi verkligen ha det så här år 2015 i våra förorter?

rinkebybrinner

Nu har jag jobbat i dessa områden under en väldigt lång tid och sett utvecklingen på nära håll och en attityds förändring hos ALLA. Det är en jobbig situation för dom unga då arbetslösheten är rekord hög i vissa områden. Kriminaliteten sjunker i åldrarna och då får

upplopp

BRÅ säga vad dom vill, dom brukar ju ändå vara tvåa, lyssna på polis och väktare samt värdar i dessa områden. Vad kostar inte ett daghem eller en skola som brinner ner?

Ponera att det skulle smälla en bomb på centralen i Stockholm under rusningstid, vad skulle hända? Hur skulle vi Stockholmare reagera? Skulle många sluta åka tåg? Skulle det bli ännu mera hämndaktioner emot svenska muslimer? Så som vi såg i höstas.

Skulle det bli en utveckling på sikt att kristna och muslimer sluta leva ihop? Detta har redan börjat, tro mig. Men IS har gjort så att alla har blivit måltavlor, nu tror jag att det handlar om att människor som växer upp eller kommer till Sverige måste se en möjlighet att kunna vara en del i samhället, detta gäller  högervridna grupper, utanförskapet odlar självklart hatet.

Vi kommer aldrig kunna 100% skydda oss emot en dåre som vill spränga sig i luften och få med sig så många som möjligt. Nu tror jag ändå att Säpo och polis har en god kontroll på detta. Men tro mig det kommer springa omkring mängder med ungdomar i vårt avlånga land i sommar som inte har någon sysselsättning. Detta kommer att skapa problem.

Vi höras!

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.