Det var det värsta! DB Coopers flygkupp – vem var han och klarade han sig?

Hej mina vänner.

Mannen DB Cooper har checkat in på Portlands internationella flygplats i Oregon, inget fel med men denna man hade andra intentioner en att bara flyga till nästa destination detta var precis innan Thanksgivning. Detta var på eftermiddagen 24 november 1971.

db cooperHan kallar sig för Cooper och signalementet är en vit man i man i svart kostym han köper en enkel biljett till Seattle, han ser ut att vara alldaglig och ca 40 år.

Han har med sig en attachéväska han går sedan ombord på Boeing 727-planet. Han tar sin plats och beställer en bourbon och tänder sin cigarett och kallar till sig flygvärdinnan. På lappen står det att han har en bomb i väskan och han har för avsikt att smälla av denna om dom inte gör som han säger.

Planet är nu kapat. Han talar nu om sina krav. Han ska ha 200.000 tusen dollar motsvarande 7 miljoner i dagens penning värde. När planet landar ska det också finnas fyra fallskärmar och en tankbil. Planet cirklar runt staten Washington, efter två timmar säger man att kraven efterlev och planet landar på en avlägsen del av Seattle- Tacomaflygplatsen.

Cooper får sina pengar och fallskärmar och planet är tankat. Han släpper gisslan. Nu beordrar han piloterna att flyga emot Mexico City. Detta ska nu göras i så låg fart som möjligt.

Vid åttatiden på kvällen fäster han pengarna vid bröstet satt på sig fallskärmen så säger åt personalen att öppna den bakre dörren och fälla ner trappan. Cooper hoppar ut i mörkret och är sedan dess borta.

Man ska beakta att det var väldigt dåligt väder, det var regn och väldigt blåsigt och mörkt. Han kan ju inte kollat vädret direkt. Skojade lite men han måste ha varit en väldigt bra fallskärmshoppare om han nu bara slänger sig ut på detta vis mitt i vildmarken.

Som sagt finns några saker att fundera på här. Skönt att ingen miste livet förutom då Cooper. 7 miljoner kronor, jag skulle nog ha letat ett litet tag i vart fall.

Vi höras!

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.