Hovrättens dom blir visst kännbart för Panaxias grundare – men många andra som missbrukat sin ställning också.

Hej mina vänner..

Hovrätten skärper Gravius och Damos straff.

Hovrätten anser att Thomas Gravius och Carolina Damos är skyldiga till grovt bokföringsbrott i GDAB under fyra verksamhetsår och i Laccord Ltd under fem verksamhetsår. De har dessutom befunnits skyldiga till trolöshet mot huvudman, grovt brott, i två fall.

Carolina Damos döms till två års och sex månaders fängelse, vilket är betydligt längre straff än tingsrättens dom om ett år och nio månaders fängelse.

Thomas Gravius som i tingsrätten dömdes till ett år och sex månaders fängelse dömdes i dag till tre år och nio månaders fängelse.
Båda döms även till näringsförbud i fyra år.

Det är väl klart att detta svider lite i skinnet på de. Men spekulationerna är många nu ska ni veta, hur pengar har de lagt undan. Vissa jag pratar med säger att det vore det kanske värt, hur tänker man nu då? Det är 5000 tusen företag som är drabbade och värdet som bara har gått upp i rök.

Återigen mina vänner, detta såg INTE revisorerna, galet. Fullständigt galet! När man då kryper och ska ta sitt straff så är det inte bara tre mål mat om dagen kanske träffa likasinnade ekobrottslingar och kanske få nya idéer. Jag tror att det är en sådan ångest så att den går att ta på. Näringsförbud tror jag också är en jobbig del också. Familjen såklart som blir drabbad. Sverige är ett litet land så vem vet de kanske har flyttplaner.

Kriminalvården kommer inte ha så svårt att finna anstalter åt dessa – finns inte så många att välja på när det gäller dessa brott. Problemen kvarstår dock när de kommer ut. Många drabbade vill ha sina pengar tillbaka.

Återigen vill jag understryka att vi skulle aldrig sålt vårt företag Nordisk Bevakningstjänst till detta rent utsagt skitbolag om PWC revisorn hade gjort sitt jobb korrekt men än är det inte färdig krigat där inte.

Vi höras bästa läsare.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.