PWC – ville och har utrett sig själva igen, känner ni igen detta? I Panaxia likaså.

Hej mina vänner läs nedan känner ni som följt Panaxia härvan kommer att känna igen sig en del text tagen ifrån SVD.

Parallellt med den upptrappade händelseutvecklingen i Industrivärden fortsätter en rad minoritetsägare i SCA att kräva en verkligt oberoende utredning av nyttjandet av privatjet i hygienjätten. I nuläget har SCA:s styrelse tagit beslut om att revisionsjätten PWC och dess ordförande Peter Clemedtson ska utreda härvan.

Horribelt! Varför säger inte PWC emot? De är också inkladdade i detta. Så var det också och så är det då det gäller Panaxia. Så också Prosolvia.

Konkursförvaltare Lindahl – dags att agera!

Det protesterar både Aktiespararna och minoritetsägare mot. PWC anses inte oberoende med tanke på att de i tre decennier har granskat SCA:s räkenskaper och att de är revisorer i Sverker Martin-Löfs privata bolag. SvD Näringsliv kan nu också avslöja att PWC:s dåvarande huvudrevisor i SCA, Anders Lundin, själv vid två tillfällen flugit privatjet tillsammans med SCA:s styrelse i samband med SCA:s årsstämma och styrelsemöte.

Det är helt galet, det är klart som sjutton att man inte kan utreda sig själv, jag var med om ett problem som vi hade emot en kund och vi hade tre olika parter som utredde saken och det var ”penga” mässigt en droppe i havet jämnfört med detta.

Med vänlig hälsning

Håkan

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.