Vi som bryr oss om vad som händer i världen ska vara tacksamma för de journalister som rapporterar i och kring krigsområden där övergrepp och mord sker.

Hej mina vänner.

Journalister är ofta den enda förstahandskällan då brott mot mänskliga rättigheter begås av regimer, krigsherrar eller religiösa extremister. Genom sin rapportering utsätter sig journalister för repressalier.

FNs resolution 1738 kräver redan nu att journalister ska skyddas och de som angriper journalister ska dömas. I de flesta fall när journalister dödas går mördarna fria. Reportrar utan gränser uppmanar därför medlemsländerna att systematiskt undersöka alla våldshandlingar eller dödliga incidenter mot journalister och mediearbetare, både de som äger rum i det egna landet och de som sker utomlands.

Det är för mig mig en självklarhet att de som angriper journalister ska dömas, det debatteras alldeles för lite om detta svensk media om detta. Följ och läs Cyril Hellman på kontro.se han har nu följt Kurder i kriget emot IS.

Det är mycket spännande att följa detta.

Vi höras

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.