Tack och bra reaktioner av läsare, förra bloggen handlade om Securitas – ska släppa kommentarer men först…..

Tänker mycket på en gammal vän till mig som jobbade med varumärkesbyggande frågor, han dog i cancer för några år sedan, mycket sorgligt. Han var en god vän men också ett viktigt bollblank då det gäller att ”spåna” fram nya idéer, han hade samma tänk som undertecknad, vi berömde bolag med bra visioner och affärsidéer men samtidigt hela tiden hur man kan göra det bättre en konkurrenterna.

Hur skall då en större aktör som Securitas utmanas? Jag har ett par idéer, det kom också en hel del kommentarer om detta på förra bloggen som kommer att släppas också. Detta är roligt och fortsätt skriv in.

Som sagt, VD – Lönnebo och bolaget Nokas Security är de som kan utmana. Så se till att få ihop styrkorna att gå i takt för det jag såg häromdagen så rycker Securitas nu som Kalla gjorde i spåret….. Jag håller på er Nokas att ni kommer, det behövs för utvecklingen i denna bransch! Tyvärr så har ni inte bara Securitas att ta hänsyn till, Länsstyrelsen finns.

Länsstyrelsen måste utvecklas.

20130227-052432

Nu till olika saker som hämmar och bromsar utvecklingen i bevakningsbranschen. Nummer ETT alla kategorier är myndigheten Länsstyrelsen. Jag har sett många bra människor gå under eller slutat där helt enkelt, det är ju inte så att Länsstyrelsen klappar händerna när man kommer med nya idéer, vet inte hur många gånger jag kommit med nya fräscha saker och grepp som alla skulle tjäna på.

Nedan kommer vad länsstyrelsen ska arbeta och främja för – inte direkt bevakningsutveckling här inte, bör denna myndighet granska bevakningsbranschen? Ja kanske, men då ska denna myndighet också hänga med utvecklingen. Hallå mina vänner det är 2015 nu. Det finns så mycket kameror och annat uppsatta på ett olagligt sätt så att det skulle ta hundra år att gå igenom detta för länsstyrelsen, så då krävs det en självmordsbombare fångad på bild eller ett minister mord på bästa sändningstid på TV för att lista ut att dessa var felaktigt uppsatta. Va var detta felaktigt uppsatta? I min värld perfekta – ge bolagen en som satte upp dessa en en guld bagge!

2 § Länsstyrelsen ska verka för att nationella mål får genomslag i länet samtidigt som hänsyn ska tas till regionala förhållanden och förutsättningar.

Länsstyrelsen ska utifrån ett statligt helhetsperspektiv arbeta sektorsövergripande och inom myndighetens ansvarsområde samordna olika samhällsintressen och statliga myndigheters insatser.

Länsstyrelsen ska främja länets utveckling och noga följa tillståndet i länet samt underrätta regeringen om dels det som är särskilt viktigt för regeringen att ha vetskap om, dels händelser som inträffat i länet.

Länsstyrelsen ska vidare ansvara för de tillsynsuppgifter som riksdagen eller regeringen har ålagt den. Kameror – Drönare – annan typ av teknik som jag kikat på går inte med i spåren av Länsstyrelsens tänk.

Hur kommer de olika väktartjänsterna att se ut om 15 år eller om 5 år ? För mig är det en självklarhet att ronderande väktaren och utryckningstjänsterna håller på att utvecklas redan nu. Kommer till det i nästa blogg – för mycket text redan.

Vi höras!

PS – Länsstyrelsen, ingen dum idé, ta in mig som konsult.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.