Pratade med min dotter Elin imorse och hon sa – Pappa du har ca 65.000 tankar per dag, 95 % av dessa tänkte du även igår, kan jag kolla detta tänkte jag direkt.

Hej igen mina vänner, kan det ovan vara möjligt? Ja allt är ju möjligt eller? I sådana fall är det som i filmen måndag hela veckan.

Du tänker ca 65.000 tankar per dag. 95% av de tankar du tänker idag tänkte du även igår.

Människan är van att tänka i samma tankebanor som vi brukar. Hur många ”nya” tankar har du tänkt idag? Vi gör saker på det sätt vi vant oss vid och vi reagerar på händelser precis som vi brukar göra. Kort sagt:
”Om du fortsätter göra som du alltid gjort, kommer du få samma resultat som du alltid fått”. Så länge förstår jag men om är det så för alla människor? Det är klart som ”sjutton” att vi måste tänka annorlunda eller?

En tanke en känsla en handling – självklart.  Nedan en favorit tanke.

images

Olika yrkesgruppers tankar måste vara helt sonika skrämmande om man kunde läsa eller, nu kanske jag är fördomsfull men tänk att kliva in i en debattstudio med Reinfeldt så kunde du i all hemlighet läsa hans tankar, brrrr jag ryser bara på tanken

kim Tänker denna man samma sak när han kliver upp på morgonen? Tänker han 65.000 tusen tankar eller? Är det måndag hela veckan för han också? Blev roligt och rörigt denna måste vi forska vidare på. Vecka 40 ska jag försöka få ner mina tankar på riktigt. Jag skämtar lite nu men om man ser det på ett lite mera allvarligare så är det ju fantastiskt att få kontroll på sina tankar och det sedermera inte behöver bli en negativ känsla som resulterar i att man kör på grannen så fort man ser ”dåren”.  Nu skulle jag inte köra över grannen om tillfället ges men kanske i fantasin bara kanske. Nu är det så att jag skriver ner mycket och framför allt hur dagen sett ut och då kommer detta per automatik.

Goda tankar vackra ord som Ranelid skulle sagt – det är ju klart en bra känsla bra prestation. Vi får se hur vecka 40 blir då – styra iväg mitt liv på lite annan mark eller blir det måndag hela vecka 40? Som sagt ni som ”grinar” om svenska språket så sker inga rättelser här. Tjoho!

Vi höras!

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.