När IS vunnit viktiga segrar så har bilar körts runt på nätterna i Sverige med IS flaggor..

Hej mina vänner.

Den förhöjda hotnivån mot Sverige kvarstår. Nedan text också ifrån Aftonbladet. Jag har skrivit om det tidigare att det bara är en tidsfråga innan vi har bilar åkande runt med IS flaggor och stödjer dessa här i Sverige öppet. Man måste förstå att dessa sympatisörer inte ser det som något konstigt, så är det bara. De ser detta som sin lagliga rätt att göra på detta vis. Läs nedan.

Nu bistår polisen i yttre tjänst Säpo med terrorspaning.

– Det är ganska nödvändigt eftersom det är såpass många personer att hålla under uppsikt, säger terrorforskaren Hans Brun i Aftonbladet Morgon.

Terrorforskaren Hans Brun.   Terrorforskaren Hans Brun.

I november höjde Säkerhetspolisen, Säpo, hotnivån när det gäller terrorism riktad mot Sverige till nivå fyra – högt hot – på en femgradig skala.

Under måndagen kunde Aftonbladet berätta om hur Säpo tar hjälp av öppna polisen i sin antiterrorinsats Argus.

Bistår med terrorspaning

Poliser i yttre tjänst i de lokala polisområdena har tilldelats listor på personer med misstänkta terrorkopplingar. Bland annat handlar det om personer som återvänt från strider i Syrien, personer som dömts för terrorbrott och misstänkta rekryterare.

Dessutom har man samordnade utbildningsinsatser mellan Säpo och den öppna polisen.

– Det är ganska nödvändigt att göra den här typen av åtgärder eftersom det är så många personer att hålla under uppsikt, inte minst de personerna som kommer tillbaka från Syrien, säger Hans Brun, terrorforskare på King’s college i London.

”Kört omkring med IS-flaggor på nätterna”

Utbildningsinsatsernas främsta syfte är att sprida kunskap om jihadism som ideologi, uppger Hans Brun.

–  Det har förekommit att folk har kört omkring med IS-flaggor på nätterna i Sverige när IS vunnit viktiga segrar i Irak och Syrien. Om man inte vet hur flaggorna ser ut kan man inte rapportera det, säger han.

Vi höras

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.