Säkerhetschefens ansvar är och förblir att skydda varumärket – men vad gör Swedbank?

Hej mina vänner.

Starka varumärken är viktigt – i alla branscher vill jag påstå.

 Jag har ställt frågan till många ”säkchefer” vad det deras viktigaste uppgift är och jag får alltid en harang med olika svar, vilket förvisso inte är så konstigt. Men jag vill påstå att varumärket måste överskugga allt.

 Ett varumärke är inte en reklamsymbol, det är ett sätt att förmedla värderingar, som med stolthet kan delas av den målgrupp det riktas mot. Inom de företag jag varit verksam i så är de gånger man slarvat med detta så har det blivit mos av det hela. Det gäller att få fram de värderingar både inom och ut till de man vill sälja sina tjänster eller produkter till och det är med en kirurgisk precision.

 Varumärke skapas genom kommunikation mellan människor. 
Det är i det trovärdigt levererade budskapet man lägger grunden till sitt varumärke, men förutsätter att budskapet är väl grundat i visioner, mål, strategier och värderingar. Om dessa parametrar är genomtänkta, trovärdiga och förankrade kan grunden läggas till sin önskade plattform. Dessutom krävs långsiktighet och tålamod. Ett varumärke som Swedbank kan och kommer förknippas med de senaste månadens händelse under lång tid framöver

Världens idag ledande varumärken är grundade med en lång historik, exempelvis Coca Cola, Ikea, Canon, H & M och IBM.

Gäller detta även i de kriminella värld? Jag vill hävda i alla högsta grad. Samma sak gäller givetvis hos bevakningsföretagen – jag kommer ihåg hur vi resonerade när vi skulle bygga upp varumärket Nordiskbevakningstjänst, vi skulle absolut ha en inre kärna på ca 100 personer som skulle vara de informella budbärarna att föra fram namnet. Att bygga varumärket måste komma ifrån de anställda. Vi jobbade så hårt på detta så att vissa trodde att vi var någon slags sekt, skämtsamt dock.

Varje ny kund, varje ingripande basunerades ut som om det vore en ny månlandning. Detta lyckades fantastiskt bra, sedan lyftes bolagetsnamn fram så naturligt att vissa kundbesök krävdes inte ens en presentation utan kunden visste redan vad vi stod för. Då säger vän av ordningen att så är det ju med all kvalité, ja visst är det så MEN vi lyckades med detta på TRE ynka år. Tack alla NBT:are. Ni gjorde det.

Så säkerhetschefens roll är att stärka och skydda varumärket – inget annat.

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.