Säkerhetschefen Stefan Karlsson vet vad han pratar om inget ”snack” om saken. Del 1 av 3.

Hej mina vänner jag har träffat en före detta boxare som har sparrats med Tyson och skakat hand med Ali och han själv har boxats på en hög nivå i vårt land och representerat vårt land i boxningsringen. Det han inte vet då som ung grabb med ett lite bråkigt förlutet är att han kommer ca 25 år senare arbeta med säkerhetsfrågor åt AtriumLjungberg i Farsta – där ska han också lotsa ungdomar på rätt väg. Han kommer också att bjuda in ensamkommande flyktingbarn till boxningslokalen. Han heter Stefan Karlsson och är fem barns far.

Stefan har exakt rätt tänk när det gäller att förebygga brott, vi tänker exakt på samma sätt, jag får träffa en jämlike när det gäller dessa frågor se nedan. Kommer att återkomma i en annan blogg med Shervin och hans jobb.

Här tar Stefan Karlsson och Shervin Ung och Stolt emot ett pris för arbete emot främlingsfientlighet och rasism.

index Hans idéer har alltid funnits där när det gäller att förebygga brott och han var också med på de första mötena när KRIS startades upp, de Kriminellas rätt i samhället. Året då var 1998.

Stefan Håkan Vi pratar om både ditten och datten men kommer ganska snart in på det magiska året 2014 hösten, det började några månader tidigare då han stötte på Shervin som delade ut information om Ung och Stolt i Hökarängens Centrum, detta var ju det som Stefan hade sökt. Detta var liksom på något sätt sista biten i pusslet – samtidigt pågick en ny upphandling på bevakningen i Centrumet. Krav ställdes på lite nyare grepp och ny leverantör valdes och Nokas har enligt Stefan gjort ett kanon jobb, han menar att de är lyhörda och på när det gäller nya saker och han bemöter vakterna på samma sätt.

Stefan gick nu till sin chef Thomas Levander och berättade att nu ska vi hyra ut en lokal ”gratis” till de som förstört och stulit ifrån oss. Aj – vad bra det blev.

k2 Det blev ett grymt lyckat projekt där mängdbrotten och annan brottslighet sjunkit med hälften. Kommer att återkomma om detta mera hur det hela har gått till. Stefan vill flytta fram alla som varit med och jobbat med detta. Men jag vill understryka att om ingen Stefan funnits här så hade det sett annorlunda ut på säkerhetstänkandet hos många i Farsta, jag vet hur det är att sticka ut hakan i ringen man får också på ”käften” jag vet. Jag heter ju Håkan Isaksson.  Men statistiken talar sitt tydliga språk, brottsligheten har sjunkit och det är kalla fakta. Detta var lite övergripande och det kommer mera om det hela i nästa blogg.

Håkan med fotograf Robert Carlsson.

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.