Jag mötte Shervin – grundare av Ung & Stolt, så rätt! Farsta, detta borde uppskattas mer.

Hej mina vänner, då har jag mött en vardagshjälte igen, här finns det inte mycket att klaga över. På bilden kan ni se Shervin spana över Farsta Centrum med omnejd. När jag skakar hand med Shervin och ser i hans ögon så vet jag att denna kille inte behöver ”snacka” massa skit för att slå sig fram, han är bara 28 år men har redan varit med om ett liv, ett liv han lämnat och ny startat ett nytt. Ett nytt liv som han är stolt över och han är ung, så blev det UNG & STOLT. Det ska han vara också.

Shervin på taket

Shervin har ett förflutet i den grå och trista världen men han tog sig samman när nära och kära började vända sig bort ifrån honom, han flyttade till Södertälje och där kom vändningen. Han ville tillbaka och börja jobba med unga som hamnat fel samtidigt förebygga brotten på detta vis, här i Farsta kom han att få andvändning av det nyskapta namnet och sina idéer.

Lyssnar på Shervin

När jag och fotograf Carlsson som sitter till höger om mig sitter och lyssnar på Shervin och säkerhetschef Stefan så behöver inte vi vara några räknesnurror för att förstå att de jobb som Shervin och hans kamrater gör spar pengar åt Farsta med omnejd. Uppsökande verksamhet och möta de kriminella på deras språk men att ha tydliga gränser. När Shervin berättar så gör han det med inlevelse och det är ingen rappakalja eller grodor som hoppar ur hans mun – han är liksom sann, men jag kan inte låta bli att retas och provocera så jag säger följande. – Shervin har du lyckats få någon ur träsket som verkligen också levt på sin kriminalitet. Snabbt enkelt och inget skruvande på stolen så lyfter han på ett finger och säger en. Så enkelt så rätt så sant. Han börjar inte själv gagga om hur många de har räddat som inte syns i någon statistik inte heller om att polisen nu kan parkera utan att bli av med sina hjul eller krossade rutor – inga mera öppet langningar eller haschrökande i kulvertarna, snatterierna eller inbrotten som minskat. Han vet och jag vet, jag brinner själv för den här typen av trygghetsskapande åtgärder som de står för, Shervin han bara lyfte fingret och sa en. Jag frågar Stefan säkchefen om han har koll på hur mycket en levnadskriminell kostar samhället, Stefan svarar visst, 12 – 15 miljoner per år. Det är också sant. Stefan och

solo ShervinAtriumLjunberg förstår detta också vilket ett super bra jobb detta är.  Sätter mig i bilen och sätter på radion och hör på nyheterna att Stockholmsstad har anställt en ny säkerhetssamordnare, tjänsten har något med sex och respekt för det kvinnliga könet tror jag, orkade inte lyssna på ”skiten” stängde av. Nu är det så att jag känner många i ledningen i staden, bra sådana också men det finns så mycket pengar som går i olika projekt former och som inte leder någon vart, drunknar i sina egna påhittade roller. Har nu varit med i många år, jag vet tro mig.

Shervin är ingen påhittad kille, han finns och mina vänner det är sådana som han som NI ska vara rädda om i Farsta. Han och hans förening behöver också hjälp för att utvecklas vidare. – Tänk ett Ung & Stolt i resten av Sverige säger Shervin och ler. Japp tänker jag och kör vidare då behövs nog ingen sex samordnare heller……

Vi höras. Fotograf Carlsson och jag kommer snart med nya bus.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.