Högskoleprovet – över 50 fall av fusk! Men blir det ändå inte självsanering i slutändan?

Träffade ministern för högre utbildning och forskning i helgen, Helene Hellmark Knutsson – glömde fråga detta då jag hade chansen.

 

Varför fuska sig in på en utbildning som man ändå inte kommer att klara av är det första jag tänker på när jag hör detta. Vad är det då som gör en fuskare till att betala allt ifrån trettiotusen kronor upp till hundratusen kronor för att komma in på en linje som man antagligen kommer ha svårt för att klara av. Någonstans måste ju vederbörande ha en tro på sig själv att man ska klara av linjen man fuskade in sig på, någon typ av störning måste ju personen ha , vi får hoppas att läkare och psykolog linjer inte ligger i riskgruppen av fuskare.

 

högskoleprovet Det skulle vara intressant att gå vidare och se vilka linjer eller studier man vill fuska in sig på – alla som läser detta tyck till på bloggen om detta.

Själva fuskandet går till enligt följande. Universitets- och högskolerådet säger följande, fuskarna har dolda kameror på sig och skickar sedan fotona vidare och får sedan svaren. Kameran kan vara en pins eller sitta på glasögonbågarna.

Kommer att skriva mera om detta. Skriv och tyck till.

Med vänlig hälsning

Håkan

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.