Många väktare skriver till mig med sina önskemål. Utnyttjas behovsanställda för mycket inom bevakningsbranschen?

Säkerhetsföretagen lämnar Almega

Säkerhetsföretagen byter organisation. De lämnar Almega och går in i Transportföretagen. Vem bryr sig om detta? Almega möjligtvis.

Däremot har jag aldrig riktigt förstått varför väktare – ordningsvakter ska organisera sig under transport, helt två olika branscher. Väktare och ordningsvakter är och kommer bli ännu flera i detta avlånga land och deras arbetsplats är skapta för att kunna organisera sig själva. Förstod inte det på 80 talet och ännu mindre nu. Ju flera vi är desto starkare är vi är ju förbundens åsikt men är det inte emot sin egna teori att inte sprida ut sig i de olika yrkena? Alla ”ställer” ju ändå upp för varandra då det gäller, eller?  Nu till en annan sak,

Hade bevakningsbranschens stora dominanter satt stopp för den s.k. behovsanställningen så hade också branschen kunna höja sin status. Nu vet jag inte exakta siffror på hur mycket pengar man tjänar på anställningsformen ”behovare” men det kan inte ha förändras så mycket de senare åren, många skriver in till mig och säger att man utnyttjar behovare i de stora bolagen. Det är klart man använder sig av denna anställningsform för att det är 24 timmar 7 dagar i veckans jobb men hade de stora bolagen höjt blicken och struntat i denna anställningsform och förhandlat fram ett annat avtal så hade båda parter tjänat på detta.

Det finns inga behovs poliser…. Man hade också höjt ”ribban” för att oseriösa aktörer ska ta sig in i denna bransch. För att tjäna pengar måste man också strö pengar är min åsikt.

I vårens avtalsrörelse kommer man med det nya att förhandla och teckna ett nytt kollektivavtal med Transport och man tror säkert att det blir enklare men jag är inte säker på detta, ska bli intressant att se vad som händer under denna förhandling.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.