Har alltid haft en bra arbetsmoral – men vad är detta egentligen?

Arbetsmoral för mig är solklart, lojalitet emot ägare och ledning.

Det är 2017 nu och man kan arbeta i stort sätt var som helst på jordklotet om man är tjänsteman och inte har massa onödiga möten där man måste närvara, självklart finns det sådana. Men industrisamhället som sådan är borta, stämpel klockan likaså. Det kliver naturligtvis in ett annat stress moment i det hela och det är när man ska stänga av eller focusera på något annat så man kan ladda om för nya tag.

Det sist nämnda att logga ur och göra något annat har jag extremt svårt för. Nu är jag skolad i idrottens värld och oerhört resultat inriktad och jag vet att det är hårt arbete som gäller om man ska visa resultat allt annat är prat man kan inte vila sig till guldmedaljer eller avtal i  näringslivet man måste visa sig och alltid prestera. Detta kan bli oerhört arbetsamt för den som inte kan logga ut ibland och logga ur. Jag är sådan och alltid varit sådan. Nu har jag fått den förmånen att jag blivit äldre och har en förstående sambo men det är inte alla som har detta. Därför är det oerhört viktigt att ledning har ett vaket öga emot arbetshästarna på arbetsplatsen. Dessa lägger liksom aldrig ner verktygen, verktygen finns alltid med på något vis.

Så arbetsmoral för mig handlar inte bara om stämpla in och stämpla ut det handlar om så mycket mer än bara detta. Har varit referens åt väldigt många. När man hör referens tagaren fråga om lojalitet eller hur mycket personen varit sjuk eller kommer i tid till arbetet så undrar jag direkt hur länge dessa frågor varit med i deras standard program. Undertecknad ställer mot frågor direkt. Dessa frågor som ställs kan naturligtvis vara relevanta.

När personen på arbetsplatsen sitter och tittar på sin klocka och trummar med fingrarna på bordet och bara vill hem till bastun och kläcka sin öl och förbanna sig över sin arbetssituation men alltid kommer i tid aldrig sjuk eller borta så blir han dock ett spöke på sin arbetsplats trots allt. Han finns liksom där men aldrig närvarande och hänger med i de olika segmenten. Men enligt släkten så har han alltid varit lojal och plikttrogen. Så blir också prästens ord när han dött och skall begravas. För några år sedan läste jag om att 70% eller mer av svenskarna var missnöjda med sin arbetsplats situation. Mycket trist för dessa. Ta mod till er att förändra det ni kan. Jag försöker varje dag.

Så vad är arbetsmoral för er?

Håkan

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.