Vi alla föds och dör – det som händer där emellan är vad som gör oss stora som människor eller små.

Ovanstående rubrik är kanske enkel men läs den ett par gånger och känn på den lite ”tyngre”.

Jag är absolut inget helgon men skulle heller inte tacka nej om jag fick själva rollen i livets själva pjäs. Jag ska vara helt ärlig och säga som den goda klyschan säger jag gör så gott jag kan – så där under rubriken sanningstalare kan egentligen bara döma mig och vilka är dessa då kan tyckas?

Vilka är då dessa sanningsbärare här i vår värld? Jag kan naturligtvis bara veta om vad jag själv har upplevt ingen annan människas liv. Men likt förbannat så är jag där och petar i andras människors livs fåror och dömer, jag har ingen rätt i detta!

Att stå utanför fönstret och titta in i andras människor liv är egentligen ganska enkelt och komma med lite bra idéer och sedan dra ner gardinen och hoppas på att det går bra för den stackars kraken eller inte för den delen. Men att öppna fönstret kliva in och lyfta kraken, det är fan så svårt. Jag har gjort både och när jag rannsakar mig själv för som sagt jag är inget helgon och kommer förmodligen inte hinna bli något heller.

Men jag har kommit så långt att jag förstår när jag snackar skit och far med osanning och jag hjälper hellre en stjälper. En gammal människa i min närhet håller på att gå bort och vi såg på hockey ihop och hon skrattade hejdlöst när det var reklam åt Suomi brottarna, Japanerna i blöjor, först förstod jag inte vad hon menade men sedan gick det upp för mig och vi hade väldigt roligt denna kväll.

Innan jag somnade låg jag och tänkte, hon föddes för ca 90 år sedan. Vi har samma humor jag och damen i staden…..

Så var rädd om er där ute och jag ska försöka påminna mig själv om att försöka vara i situationen – vara här och nu och leva mitt liv istället för att leva andras. Ha det godare.

Håkan/ Ps jag skiter i rättstavning bara så ni vet.

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.