Vem har rätt att bedöma om ordningsvakten är bra eller inte? För mig är det en solklar historia men inte för alla som betraktar.

Herregud vad jag känner och är bekant med många väktare och ordningsvakter många av dessa har gått vidare i andra karriärsval. Nu pratar jag tusentals människor – de flesta bra sådana.

Jag  satt häromdagen och fikade med en ordningsvakt som berättade om ett företag och en bok som heter grip till varje pris. Han berättade också att det skrivs en bok  nu om ordningsvakter.

Blev mycket intresserad av detta med ordningsvakter – själv har jag inte läst den som heter grip till varje pris men kan efter allas omdöme om denna bok att den får nog samla damm ett tag till i bokhyllan.

Men vem skriver en opartiskt bok om ordningsvakten? Finns alla lagar och regler med? Är kunder med som betalar för ordningstimmen? Är bara omhändertagna personer med? Har han eller hon själv åkt fast någon gång? Tillhör han eller hon själv någon slags grupperingen i samhället? Är han politiskt neutral? Frågorna blir många som sagt – är han eller hon trovärdig? Eller är han bara en trasig före detta journalist i släktet vänster som slår emot sina gamla kollegor i sin gamla bransch? Eller känner han eller hon någon som tror sig veta, som sitter ”as” berusad på soldaten Svejk på söder och grinar om de fornstora dar då vänster rörelsen brakade loss emot eliten i samhället.

Anno 1986 ca så blev undertecknad Ordningsvakt. Då ”jäklar” skulle du släppt din bok om generell uppfostran eller de som föddes på 60 talet som jag blev insyltat i någon slags kollonial flum kultur – läs tidningen Fibaktuellt ifrån 1968.

När man skriver en bok så måste man väl ha ett eller flera syften om det nu ska vara en bok som är förankrad i verkligheten. Pengar eller budskap eller fostrande på något sätt, du som nu skriver denna bok om ordningsvakter eller gjort denna bok är hjärtligt välkommen att ringa eller träffa mig så lovar jag att lära dig allt om detta yrke.

Vågar du komma till mig på en lunch eller kaffe då lovar jag att läsa din bok grip till varje pris. Det är ju trots allt förbannat lätt att hänga ut den eller andra om man inte får ta konsekvenserna av sitt skrivande. Kommer naturligtvis att skriva vidare i detta ämne, kram på er alla och ha en skön trygg midsommar. Ta det varsamt med eldvattnet – rök gärna fredspipa med era grannar.

Ps – hoppas att du tar med alla tusentals stoppade blivande våldtäkter – misshandlar – dråp – mord samt annat ” jävla ” elände som dessa vakter stoppar en sådan här helg – ser vi dig i diket påtänd eller packad sovande, så lovar jag att ordningsvakten ifrån NBT vänder då på dig så att du får sova ruset av dig med huvudet uppåt.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.