Olagligt imorgon idag lagligt. Blir man förvirrad eller är det så enkelt att marknaden styr lagen ändå eller inte?

Att bostadsmarknaden ser ut som den gör kan vi nog bara skylla oss själva, Alltså vi som röstar. Bostadspolitiken har absolut inte hängt med eller hänger med i den takt som Stockholm utvecklas. Det finns ingen vinnare i denna utveckling framgent om man nu inte tar tag i själva kärnfrågan. Återkommer om den senare. Men man måste få till en helt annan hyresanpassning då det gäller kvadratmeter priset i Stockholm och dess omnejd.

Det finns en jättemarknad som berör alla – jag känner nästan ingen som inte pratar på ett naturligt sätt om att köpa sin bostad oavsett om det är en hyresrätt eller bostadsrätt.

DET ÄR INTE ÄNNU FÖRBJUDET ATT KÖPA SIN HYRESRÄTT DET BLIR DET 2019 DÅ PLÖTSLIGT BLIR MAN KRIMINELL.

Undrar om det då kommer bli en hårdare bedömning på den som köper eller säljer? Alltså – om den ena är polis eller politiker eller rådman skådespelare m.m. Att försöka stoppa denna marknad är lika lätt som det var för amerikanerna att förbjuda spriten. Ingen jävel visste men alla var där. Det är som att sexualupplysningen skulle skriva, ni får ha samlag men akta er om ni får utlösning jag förstår absolut inte något av detta resonemang.

En person som måste ha vatten dricker oavsett vad vår statsminister säger eller vår rikspolischef . I deras närhet så vet man mycket väl vad jag skriver. Alla vet

För faktum kvarstår att en ganska grå kriminell marknad blir då svart och går verkligen under radarn.

Hela min poäng är att när folk sitter och beklagar sig över brottsligheten kan det vara värt att komma ihåg att synen på vad som är olagligt inte är svart eller vitt, i alla fall inte sett ur en mer filosofisk synvinkel. Vad som är brottsligt bestäms av den rådande kulturen samt tidsandan, vilket också innebär att något som är lagligt idag mycket väl kan bli olagligt imorgon, och vise versa.

Sitt nu inte och klaga på mitt sätt att skriva svenska för det kommer heller aldrig hjälpa bostadspolitiken utan gör nu något verkligt vettigt du som är en tänkare och filosof lägg några minuter och försök nu tänka lite. Använd nu det som du har innanför pannbenet. Skriv gärna in till mig. Är det förbjudet att sova över och nyttja sängen hos den som har köpt sin bostad svart om man nu kanske misstänker det. Vad är det i sådana fall. Kan man lägga en slant på köksbordet om jag sovit där?

Kom igen nu våra folkvalda – underlätta för oss alla och styr era tankar på rätt håll igen i denna fråga. Marknaden försvinner inte. Bara för att du haft körkort i 40 år inte krockat beror kanske på att du aldrig kört bilen. Anpassa er till realiteten.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.