Beslutsfattare – företagsledare som har missbruksproblem är bomber som kan smälla när som helst. Stabilitet -noll.

Många beslut världen över tas av människor som helt enkelt är påtända. Då förstår man att det blir skeva beslut som kan få jäkligt konstiga konsekvenser.

Nu tänker jag inte på familjer som drabbas under jul nyår där alkoholen flödar som floder ner i struparna utan det jag menar är rena kokain partyn innan beslut skatas. Där ökenstormen sveper över konferensbordet upp i kanalerna för att sedan skickas rätt upp i hjärnan ”kommandobryggan” för att sedan fördela ut besluten. Har ni sett ärransikte – filmen Scarface. Det är liksom inte själva bilden jag vill åt utan det som händer innan alla jävla linor innan bilden och hans kollaps.

scarface

Att reagera olika på droger.

Drogpåverkade företagsledare som har olika mentaliteter kan kortsiktigt eller för den delen utförare i krig soldater kan få en förstärkning eller en block så inte så mycket av hjärnan reflekterar när man ska ”kicka” igång och köra på. Med andra ord det kan ta vägen hur som helst oftast åt helvetet. Jag ska inte gå in på massa saker om beroendet – hjärnan och hela den biten. Nu tillhör jag kategorin öl drickare milt ord istället för att säga ordet älskar ”bira”. Uppåt höjande droger skulle jag aldrig bli en sak för mig men skulle man hålla på i det facket ordentligt ett par år så skulle man säkert sitta fast där som en fluga på klistersnöret.

Åter till beslutsfattaren, ett exempel som jag kan berätta om en verklighets historia. Jag kände mannen. Mannen skulle fatta ett beslut och inkassera en mängd pengar åt sig själv och en klient. Han hade ett missbruk men inte mer än alla andra han träffade på sitt stam hak varje kväll en kvarterskrog som stängde klockan 23.00 som det gör i socialgruppen av den finare kategorin.

Vi hoppar historiken och kastar oss in i kvällen innan kollapsen. Han hade suttit med gänget på puben och druckit några öl i hans värld inte mycket eller inget alls nästan – faktum var 5-6 stora öl plus ett par 3-4 av ökenstormen snö. I hans värld ingenting.

Beslutsdagen klockan 09.00 ca kände han sig ok – han satt i konferensen på jobbet gick igenom avtalen den sista gången. Han började känna sig trött och hängig. Då fattade hans hjärna åt honom det kloka beslutet att lite påfyllning var det ända rätta då han började bli trött helt plötsligt. Sagt och gjort. In på muggen och tog det sista ifrån gårdagen en stor storm denna gång det fick han att börja blöda näsblod och kände yrsel och plötsligt illamående, mötet hade nu börjat och in i konferensens lokal med tussar i näsan så svimmade han rakt upp och ner slog huvudet i bordet.

Detta är del 1 av tre i denna blogghistoria om beslutsfattare som tar beslut påverkade i sitt missbruk. Diskussionsunderlag alla är välkomna att skriva in. Åter igen vill jag påtala att skriv bara på det gör jag inga rättstavningar m,m, det är inte det som är meningen här. Ha det gott.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.