Entreprenören som bara kör på – riskapitalisten – tjänstemannen som alltid säkrar och vill äta filmjölk och gå i pension.

Dessa tre kategorier av flera  är spännande låt oss börja med den första – entreprenören. Det finns olika entreprenörer givetvis men det finns ett hål som alla måste simma igenom lik spernien emot äggen – det hålet och när man har gått igenom det som spermien då har man förlorat sin oskuld liksom.

För vissa entreprenörer kallar det att göra en exit. En exit kan gå jävligt bra eller illa det som jag vill säga är att båda har mist sin oskuld om det är första gången det görs.

Jag kan säga att jag har varit en sjukt galet bra rådgivare till människor som vill ha hjälp med sina företag när man kört fast men när det gäller mig själv så kör jag alltid fast i spåret det kan göras bättre och då fastnar det.

Människor som då gjort exit som gått bra är inte lika intressanta tycker jag som de som rest sig efter en jävla smäll men ändå har en skada av detta. Men det som är intressanta med människor som gjort en resa och tjänat pengar och gör något vettigt av dessa .

Alla entreprenörer som också tjänat stora pengar ljuger. Alla som säljer och tjänar pengar som varit bra entreprenörer tappar bort sin själ när man säljer. Själv skämdes jag också av att jag tyckte att det var så sjukt korkat men ändå gjorde jag det. Finns många antaganden om varför jag sålde min del. Frågar du mig idag så skulle jag svara ärligt men det gör nästan ingen svara ärligt menar jag.

Sen då när barnet kommit och alla jublar,  pengarna kommer och risk kapitalisten gjort. Fy fan det är liksom efterbördsskedet  när kvinnan fött. Det blir jävligt kladdigt kring tjänstemännen. Här finns miljoner olika reaktioner. Går inte in på det nu.

Men entreprenören som vill göra exit eller ta in andra parter och aldrig kommer tillskott –  om du blivit lovad något – dra och stick därifrån. Du kommer garanterat bli som den misshandlade kvinnan. Det som är totalt sjukt är att dessa entreprenörer som tror att alla ska jobba gratis för de precis som den normalaste i hela världen är och har hamnat helt galet fel. De som kommer till insikt sedan har tappat känslan ändå. De entreprenörer som vill öka trycket och ändå vara majoritetsägare samt göra en exit i bra bemärkelse är få men det finns jag känner några.

Nu snöade jag in på annat. Jag kommer jobba på – skoj ju.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.