Det ska vara konkurrens på marknaden det driver bara saker till att bli ännu bättre det ligger i sakens natur. Men att schackla och fula sig gör så att hålet man gräver till sin konkurrent blir så stort att man faller i det själv.

Helvete – ursäkta språket. Men vad jag gjort affärer. Inte bara åt egna bolag utan åt andra också. En bra affär ska vara hållbar åt båda och då kan bara relationen dö ut på ett par sätt. Nedan följer några. Annars görs affärer under väldigt lång tid.

1. Ena parten dör och en ny ”dåre” kliver in och klåpar sig och bolagen slutar göra affärer. Har sett detta.

2. Trolöshet emot ägarna – förstår man inte när man arbetar på ett bolag att alla oavsett roll jobbar åt ägarna då ska man ut.

3. Styrningsfel – fel manskap på skutan helt enkelt. Man gör affären i egen sak också. Whats in for me. Den spyr jag på. Jag är inte naiv säger bara och skriver bara som det är.

4. Utvecklingen i bolaget stannar upp för gubbväldet växer sig fast på sina poster – jag kallar det för mossa i skägget.

5. Tjuvaktiga affärer som kommer fram när snön smälter.

6. Höga chefer som mer ägnar tid till att sätta krokben för arbetskamrater istället för att utveckla bolaget. Det sjuka och konstiga är att det finns fullt med ägarstyrda mindre bolag som sysslar med detta istället för att lyfta andra – det är ju för fan deras bolag. Här krävs många timmar hos psykolog.

7. Men till rent kriminella handlingar för att komma över kontrakt kommer alltid – alltid komma fram förr eller senare. Jag har varit med så länge och sett skiten upprepa sig flera och flera gånger.

Men att ”finta” och luras på den vita sidan och spela schack emot min motståndare älskar jag – just nu hjälper jag en uppdragsgivare i en stor upphandling men jag skulle aldrig hamna i en jäv historia eller något annat. Jag är en bevakningsgrabb helt enkelt en vanlig jävel som älskar att vara med och försöka påverka så att denna vår bransch går framåt. Teknik och människa och utveckling helt enkelt. När de tre komponenterna lirar då blir det bra.

Sist men inte minst – alla bolag måste tjäna pengar annars dör de ut – jag verkligen uppmanar taskiga inköpare av tjänster i säkerhet att gör om och gör rätt. Så att ni hamnar på rätt nivå av tjänster. Inte för lågt – inte för högt utan rätt nivå. Hur menar du nu? Ja man köper av de som har kund skapen – vetskapen helt enkelt. Jag var med om en resa med ett bolag ifrån noll till över 100 miljoner på tre år. Vi hade vetskapen och helt rätt medarbetare. Bäst personal!

Ha en trevlig helg. Det ska jag ha – göra min hobby. Gissa vad?

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.