Vem bevakar vem? Vem tar reda på vem det är som bevakar? Kan man som säkerhetschef lita på att bevakningsbolaget inte har en anställd som vill införa Shialagarna i Sverige? Eller en nykläckt super höger extremist?

Bara lite funderingar och lite som jag själ ifrån en journalist som jag blev uppringd av. Jag har förvisso haft dessa tankar under en längre tid och jag vet ju själv hur jag jobbade på problemet med dessa saker på mitt förra bolag.

Det fanns gånger då det blev nej tack i ansökningshandlingar och ofta var det anställda som ringde mig om dessa saker, det kunde låta på följande vis. – Hej chefen, du kan inte anställa honom han är fanatiker. Nu var ju vi ett relativt litet företag men det var trots allt 500 anställa ca.

Vi jobbade också i dessa förorter som det pyr mycket av fanatism både åt höger och vänster. Att få in en tjuv eller eller en politisk ”dåre” med helt galna värderingar som inte följer Svenska lagar eller våra värderingar skulle vara förödandet. Men visst det kom in punsch skallar hos också. Jag vet om att detta finns hos samtliga bolag av den större kalibern. Det vore konstigt annars.

Men det vore ju mycket märkligt eller galet nu när det är valår dessutom att vänstern skulle bevakas av höger vridna vakter eller? Man kommer aldrig att vara så kallad yrkes proffsig om du ena dagen marscherar för den ena och nästa dag bevaka eller planera och sätta ut vakter och skydda din motståndare – det funkar inte så.

Men vem kan då de människor som blir utsatta veta av om de har rätt skydd eller inte? Kom inte och dra med polisen eller säkerhets polisen nu, de har annat för sig. Det är klart att det finns en lucka här, samtidigt kan inte samma bolag säga att de har kontrollen, för det går inte. PWC kollade sig själva i Panaxia härvorna och det är inte seriöst. Man måste också ha en oberoende part när det gäller särskilda uppdrag.

Mycket möjligt att länsstyrelsen skulle ha en gren just för dessa ändamål – skulle man kunna ”rucka” på fyrkanten hos länsstyrelsen så kanske det skulle funka.

Men nu får ni faktiskt lita på oss fria konsulter inom säkerhetsbranschen, så är det. Bara att höra av sig. Isakssons – säkerhetsförmedling.

Skriv in. Visst finns det en poäng i detta? Kom inte dragande med mera poliser – vidga era vyer och kom med ett ny tänk på problemet, för det är ett problem och det bara växer.

Håkan

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.