Nokas köp av Avarn gör att en gammal blogg jag skrev besannas – om nu inget annat bolag kommer upp så blir bevakningsbranschen som Aftonbladet eller Expressen. En duopol bransch. En tydlig sådan.

Detta kommer ingen att tjäna på förutom en kortsiktig historia men framför allt INTE aktieägarna i Nokas. Den 6/7 juli ska alltså detta eländiga köp klubbas igenom. Avarn måste ha gått ”billigt”.

Okej – nu förstår jag säger många kvasi – intellektuella säkerhetsmänniskor…. de sålde in uppdrag alldeles för billigt för att bygga volym för att sedan gå för att sälja bolaget. Herregud man namn ändrar inte och bygger en ny image för att sedan direkt gå på sälj. Tror inte att det är så enkelt.

Det som intresserar mig är de olika chefs och sälj strukturerna som finns i de olika bolagen. Vad finns det för kapacitet – är de olika toppledningarna och då menar jag de i toppen är de mogna för att genomföra en operation av detta slag?

Sedan har vi middle management. Många av dessa får naturligtvis INTE plats i en ny organisation många kommer Inte få en ny plats i det nya bygget. Det spelar liksom ingen roll vilka klyschor som kommer ut ifrån de Norska brödernas munnar…. alla ska få plats i båten och man bara byter plats på ”roddarna” m.m. Själv har jag varit med om olika sammanslagningar där olika kulturer möts och ska slås samman.

Den här sammanslagningen kommer ta flera år! Det är en ruskigt stor affär som Nokas gör nu på den Svenska marknaden – helt ärligt så är jag lite ”brydd” jag tror inte de har läst på ordentligt här. Spelar ingen som helst roll vilket konsult bolag som de dragit in här för att kontrollera siffror och räkna på affären det kommer aldrig att få ihop det med att bara räkna ”skallar” som ska bort eller slås ihop.

De många olönsamma affärer som Avarn tagit de sista åren om man nu ska tro på skvaller och man kan dra bort hälften så kommer detta INTE bara bli ett blodbad för att få ihop affären till ägarna. De måste göra totalt rent hus om detta ska gå.

Det kommer behövas en ny ledning mina vänner en ny ledning och en ledare som människor har respekt för i form av kunskap en människa som är van att förhandla samt har ett stort hjärta och väldigt hårda nypor.

I skrivandes stund och i juli månad så försvinner denna affär bort i fotbolls VM:s totala brus, fel av mig. fotbolls VM och valet nu i höst tar allt. Denna affär som är stor i bevakningsbranschen och skriver sin historia förvinner bort……….ingen jävel tänker på denna av vanligt folk. Marknadsavdelningarna på de båda bolagen måste slita sitt hår av noll publicitet.

Men vad ”fan” snart råder Almedalen och då kan ni alla glida runt med ett rosa glas med bubbel vatten och hälsa glatt och säga är du här i år igen Sixten? Almedalen och bevakningsbranschen är bara i sig en ganska rolig vecka. Det är lite grann som Kiviks marknad i sina stånd eller tält så har alla ungefärliga saker. Sedan varje år så byter man plats och slogan men andemeningen är den samma.

Mina herrar så kan jag faktiskt skriva det skulle vara roligare att skriva mina damer och herrar… men skriv in och ge mig fem starka argument varför ni i bevakningsbranschen ställer upp och åker dit är det inte roligare att ni byter ö helt enkelt och slår upp ert tält på Böda camping – då har ni kanske en chans att vara med i tv på riktigt.

Ha en skön sommar mina vänner.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.