När blir pojkar riktiga män? Inte ”fan” på Almedalsveckan – inte. Extremt pinsam historia för Svenska ftg som är där inte ”fan” blir det några affärer heller…

En kort beskrivning  av Almedalsveckan.

Rosévin, nazister och slöseri med skattepengar dominerar bilden av Almedalen. Har veckan börjat spela ut sin roll som demokratisk mötesplats? Vilka värden ger Almedalen för samhället, demokratin och Gotland?

Hade undertecknad varit ägare i ett bolag nu så hade jag absolut förbjudet bolagetsstyrelse – marknadsfolk – säljare – Vd att sätta sprätt på pengar i Almedalen – har pratat med folk i ledande positioner som beskriver denna vecka mer och mer en galen historia.

Varumärket Almedalen brottas sedan länge med problem. Bilden av politiker och journalister som festar med pr-konsulter gör det svårt för många att försvara ett deltagande eller?

Men Almedalen innebär också tusentals möten mellan engagerade människor från alla möjliga delar av samhället. Här utbyts åsikter och idéer på ett sätt som är unikt i världen. Politiker och andra makthavare är mer tillgängliga än någon annan gång för samtal med aktivister, folkrörelser och allmänhet.

Men att se unga medelålders representanter för stora internationella bolag sprätta champagneflaskor stora som mindre bilar gör mig illamående – det absolut värsta är också att de tror att de är goda samhällsmedborgare som drar vårt land framåt och utvecklar detta avlånga land till att vara ledande – ge positiva signaler till våra folkvalda. Skäms och ”fan” tänk om mina vänner.

Håkan

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.