En bedragare han snackar på oavsett vädret.Vilken dag på året pratar bedragare och förfalskare mindre? Svar: Vintersolståndet, eftersom det är årets kortaste dag.

Vilken underbar sommar – för mig så var semester förknippat med att åka utomlands, det liksom bara var så, det var vädret som var den avgörande faktorn. Bra väder annars ingen semester. Det är alltid ett tjat om vädret och det spelar ingen som helst roll vart – det tjatas alltid om vädret. Det är bara konstatera att vädret är absolut en viktig och avgörande punkt i vårt mående.

Jag tänker tillbaka på några somrar sedan då jag hamnade i en förhandling med en ”gosse” som påstod att han var berättigad till en jäkla massa saker. Det var bara en kaskader av lögner som forsade ur hans mun. Det som var och hände på Panaxia så har den lett mig in på ett spår där jag blivit extremt mycket bättre på och det är ju att läsa av situationer och människor. Jag var trots min roll och är än idag naiv, men på ett sätt där jag är medveten om det.  Hellre det än att springa runt i en massa beräknande hela tiden måste vara extremt energi krävande.

Hur som helst så var denna gosse som då var kring 50 års åldern en i vardagsmuns prat en mytoman. Till slut så var jag tvungen att fråga honom varför han ljög så in i ”helvete” mycket. Jag frågade också naturligtvis om när detta startade.

– Jo det finns en dag som jag ljuger mindre på – vintersolståndet. Jag var tvungen att garva – jag skrattade så att jag nästan blev uttorkad.

Det ska tilläggas att vi satt denna sommardag nere vid Hammarby sjöstad – det var som en hög pelare som gick rakt upp, högst där uppe var det som ett stort glas rum, kommer inte ihåg nu vad det heter.  Men det var otroligt hett där i denna glaskupol, vi fullkomligt dröp om svett. Jag hade köpt med mig sallad samt att jag var ny i ämnet som vi diskuterade. Däremot så har jag och alltid haft en gåva att våga fråga och att vara nyfiken. Jag är liksom av naturen en vetgirig jävel. Herregud vad jag lärde mig mycket där och då utan att fatta vad jag skulle ha dessa lärdomar till – de föll i glömska men ”poppade” upp direkt efter Panaxia härvorna.

Har sökt och söker personen ifråga om han nu inte har dött – det har ju gått några år sedan denna händelse, ca 20 år. Men han öppnade upp sig och berättade  om och varför han ljög och bedrog. Kommer till detta senare. Frukost nalkas.

Vill också bara påminna alla språkpoliser att jag inte rättar denna blogg på något sätt och jag skriver bara rätt ut.

Håkan

Dela på
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.