När sammanbrottet kommer för ett bluffbolag då kommer den inte pysande utan den kommer med en jävla smäll! Oftast då lön och sedan skatten ska ut. På något sätt så förtjänar man skiten. Nybörjarna skyller ifrån sig på både det ena och det andra.

Det absolut viktigaste av allt i bluffbolaget är att försäljningssiffrorna pekar uppåt – man säljer in allt som bara tyglarna håller för! Precis så gör en av de större aktörerna nu och har gjort så under en längre tid – namn droppar inget nu men lägg det på minnet och vi kan ha en diskussion om ca 7- 10 månader här på bloggen. Ledtråden är soppan slut snart igen och igen……

– Okej, då vidare till bluffbolaget. Nedan kallad BB. Det finns ingen sund människa som ”petar” in några miljoner i en låda som går dåligt och dessutom avstannat på försäljningen – ingen gör det, det finns ingen röd tråd heller att följa förutom den röda tråden till fängelset för andra taskiga bokslut……

I det läget som BB befinner sig i så ska man dels inte tappa någon kund samt att man ska öka försäljningen och bli av med dött kött det vill säga onödiga overhead kostnader. Denna ekvation är omöjlig för mannen med tre VD ansiktena. Men vem fan vet – under har ju skett tidigare och har man en smula kristen tro så skulle jag springa till kyrkan för tron och hoppet är det sista som lämnar mannen med de tre VD ansiktena.

Som sagt – just nu är det kund tapp sedan kommer precis strax efter personalen och de sista kunderna. Varför skriver jag om detta då, jo för just nu så strömmar det in skrivelser till oss här på redaktionen.

Helt uppriktigt och ifrån hela mitt hjärta så vill jag att denna historia ska ha ett lyckligt slut. Men detta blir helt klart en kladdig historia – min rekommendation är följande.

1. Ge upp – om inte för er egna skull så gör det för personalen. Upprätta en KBR om ni inte gjort det, annars betalningsskyldig. Om man nu inte kör en målvaktssnurra men har svårt att se det.

2. Säkra upp lönerna så gott det går.

3. Lämna in en konkursansökan NU. inte senare.

4. Om ni har ekonomisk kompetens nu i bolaget – skaffa det fort som kan vägleda er NU.

Kontakta fackliga organisationer så att ni har en dialog.

Lycka till.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.