En sann bedrägeri och skojar historia som de fick hjälp med. En av många finansskojare.

Som sagt det finns ju bedragare och skojare i alla socialgrupper. Jag har mött de alla.

Detta är många år sedan och skojaren själv är i tryggt förvar inte på grund av mig dock.

Jag får en förfrågan att komma till ett möte där två affärsmän känner sig lurade på pengar som inte kommit tillbaka ifrån en investering som de gjort. Jag berättar om mina förutsättningar för att jag ska kunna medverka på detta möte och mitt arbetssätt. Allt i sin ordning.

Kort och gott så berättar de om hur han kommit till deras kontor med kartor och människor som presenterades i olika roller m.m. Mannen ville att de skulle investera ifrån början 30 miljoner svenska kronor. De kom överens om 25 miljoner. Mannen fick sina pengar och dagen D kom då de första 10% procenten på investeringen skulle komma. Den kom men några dagar av försening mestadels av bankstrul. Det gick nu sex månader till och den andra utbetalningen skulle komma. Den kom aldrig och man sökte honom i flera månader och till slut så har bokat ett möte med mannen. Mina vänner de två herrarna jag ska hjälpa är erkänt duktiga också i sina yrken. Vi sitter och går igenom avtal och papper och funderar och kommer hela tiden fram till samma saker. Vi sitter till och med i olika rum med två olika advokater som ”proffs” i frågan.

Mötet kommer att äga rum på en av Stockholms absolut dyraste adresser mer exakt får ni inte veta. Gubbarna är nu så taggade att de sprutar manliga hormoner ur öronen på dessa. nu jävlar skulle han få äta grus. När vi kommer dit så får vi snällt vänta och vi får kaffe och kaka av en modell till sekreterare. Klockan tickar på och efter ca en halvtimmes väntan så blir vi hänvisade till ett konferens rum. När väntan tickar på så förstår jag att inte allt är rätt. Nu kan man nästan ta på irritationen.När vi kommer in i rummet så ser jag direkt att det är en kalkyl och en rapport på själva projektet. Investering – vilka – avkastning. Löpande redovisade kostnader. Förvånad dock över att man visar öppet vilka som satsat pengar i detta. Kända namn. Vi sätter oss ner och det går ytterligare tid, vi kan i lugn och ro se och läsa vad som står på väggen.

Helt plötsligt kommer huvudmannen in och ser bestämd ut. Han presenterar sina advokater och frågar sedan om det är okej om vi kan ha mötet på engelska.

Mötet blir ett annat möte nu. En av de två advokaterna  lämnar fram ett krav om att det fattas fem miljoner. Pengarna måste fram innan fredag annars måste de olika projekten stängas ned och allt jobb gått förlorat. Enligt avtalet som skrevs så ska det bli en civilrättslig process den ska ju som ni vet avgöras i Stockholmstingsrätt. Bara innan målet kommer upp så har det gått fyra år……….

De manliga hormonerna blev på ca 30 sekunder till ett ruskigt jobbigt möte på ca fem timmar. Dessa herrar hade mött en erkänt duktig bedragare. Han hade också avtjänat ca fem år i fängelse i ett annat land förliknande upplägg. Jag kunde på dessa timmar få fram så pass mycket information att vi kunde rädda upp så mycket och få med så pass mycket ……

När det gäller skojare i världsklass så blir det lätt så att du underskattar deras förmåga. Då menar jag i alla socialgrupper. Allt ifrån skrot nisse på hörnet till finans och försäkringsplacerare. De kan sitt jobb. Tro mig. Nästa blogg ska jag skriva om Arlanda mannen.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.