Hallunda vakten år 1986! Han visste inte hur rätt han skulle få. Sluta spring och fjanta Håkan! Om 30 år vill de att vi ska städa här också. Det kommer fan aldrig fungera.

Han hade rätt – nu finns det inga riktiga vaktbolag längre knappt. Nu säljer man in en diverse låda till kunder. Det som jag verkligen inte förstår är hur dessa inköpare fortfarande köper detta förlegade sätt att blanda in olika tjänster i varandra i centrumanläggningar m,m,

Detta går att göra på andra typer av anläggningar det kan jag köpa och det är dessutom en fantastisk bra lösning också. Men våran bransch bevakning ska absolut inte syssla med detta. Skäms nu ni företag som gör detta. Ni kan inte gå ut och säga att ni arbetar med bevakning då ni inte gör det. Ni kanske kvalar in som FM bolag. Kanske.

Vi kan inte tulla mera i rollen att vara vakt. En vakt är i grunden där för att vara och bli expert på säkerhet och bevakning. Det är bara vi själva som kan ändra på detta.

Det är ingen som tjänar på detta förutom de kriminella – när vakten går omkring och har mer focus på städningen än vad som händer bakom hans rygg då blir det helt galet. Eller då han måste gå in eller utanför centrumanläggningen för att kontrollera parkerade bilar för att öka intäkterna till bolaget för att de sålt in alldeles för lågt anbud på bevakningstjänsterna för att öka intäkterna på de stackars timmar de producerar………det blir ett galet hjul. Det gick bra på nittiotalet inte nu 2018. Inte nu.

Det finns mindre och mindre riktiga vaktbolag – ni som har dessa, var rädd om dessa. Ha en yrkes stolthet och visa den. Välj rätt bolag då ni söker arbete. Vill jobba inom service sektorn så sök ett annat arbete.

Vi är vakter och säkerhetspersonal kom ihåg det mina vänner. Tålamod det kommer nu ett bolag….

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.