Reaktioner ifrån förra bloggen roligt med så många säkchefer. Stå på er! Åsnan – du är anonym och feg. Kommer aldrig rättstava här. Detta är en blogg inget annat.

Kul att den förra bloggen träffade så rätt – jag skriver om de folk vill att jag ska skriva om och många hör av sig om mindre oseriösa aktörer. Folk berättar och VI för det är VI undersöker om substans finns i påstående och sedan skrivs det och självklart så anonymt som möjligt utan att för den skull ta bort ämnet.

Men som vanligt när man skriver om poliser m.m. Jag vill poängtera och understryka att jag har absolut INTE något emot vår poliskår. Däremot så förekommer det alldeles för ofta att gamla konstaplar startar företag och i bevakningsbranschen och skiter fullkomligt i lagar och paragrafer och arbetsmiljöfrågor. Sådant som VI i denna bransch slagits för i många år. Jag vill också understryka att det per de facto finns många likheter mellan polisen och vakten men det är en enorm skillnad och så ska det vara anser jag.

En vakt som behärskar yrket vaktrollen kan göra underverk i ett större fastighetsbestånd. En vakt är där varje dag – det är hans arbetsplats. Polisen som kommer dit blir oftast ditkallad av vakten. Jag kan garantera att en bra vakt kallar inte på polisen i onödan. Polisen kan visst göra bort sig och bli obekväm. Vakten måste absolut jobba med lyhördhet och skicklig diplomati. Polisen kommer oftast på platsen och transporterar bort den omhändertagna.

I många år drivit frågor kring detta varför inte en ordningsvaktspatrull kan ta med den omhändertagna istället för att invänta polis i fyra timmar. Oftast en privat kund – förstår du vart jag vill komma fram till Åsnan? Skicka in frågan så ska jag förklara närmare.

Det finns mängder med exempel där man kan avgränsa polis och vakts roller. Att göra ordningsvakter till kommunala är obotligt korkat också.

Men tillbaka till åsnan och varför han blev förbannad på mig och mina argument är för att jag träffade rätt på att de kan förstöra trovärdigheten för oss i bevakningsbranschen. Men säg så här då – om de hade gett fan i och kallat sig bevakningsbolag så hade allt varit bra. Om de nu hållit sig till någon annan bransch. Men de anställer vakter och utför vakters arbete och sätter de i en utsatt position och det är inte bra någonstans. Sedan springer åsnan omkring och pratar strunt. Usch.

Så är det – det kommer inte vara sista gången som personal far illa på detta sätt. Jag vill poängtera att detta handlar om ett arbetssätt där det finns aktörer som systematiskt gör på detta vis och utnyttjar personer. Åsnan är bra på många sätt.

Inte nu slarv fel där utrustning fattas eller dylikt. Utan utstuderande sätt för att få fördelar på andras människors bekostnad, detta kallas pengar.

Jag förstår inte varför du inte håller med om detta? För mig är det glasklart. I vårt arbete kan vi inte sätta människors liv i fara bara för att vi säljer våra tjänster till privata fastighetsägare exempelvis. Där har ni att lära och bra också att tillägga att jag kan räkna samt dyslexi lider jag inte heller av och korken vet alla om. Hör av dig så fortsätter vi. Att driva bolag är nog svårt att dessutom göra det och få priser för det är svårare. Både att få företag att generera pengar få personalen att trivas samt att ha en idé en affärs idé som sticker ut. Hålla ihop detta till tusentals människor så krävs det karlar som kan bära sin hatt.

Men du kommer säkert förstå men då krävs det att du jobbar – är du beredd på det?

Som sagt – rättar aldrig här på bloggen.

 

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.