När rekryteringen samt adekvat utbildning sätts åt sidan då får det konsekvenser direkt. Personalen viktigast – de ska vara utvilade och klara i ”skallen”.

Senaste bloggen har tydligen fått igång debatten ordentligen på företaget XX . I bevakningsbranschen NU så finns det en uppsjö med OV som hoppar runt och arbetar som behovare. Dessa OV har inte alla arbetsgivare kontroll på och de är ju inte som lastbils chafförer som bara får köra en visst och sedan måste man sova.

Nej dessa OV kan hoppa runt och köra ”skiten” ur sig totalt. Men hur blir då deras kvalité på jobbet? Punkteringen mina vänner.

Jag jobbar hårt. Men skulle jag ha ett arbeta där jag nu måste fatta ett beslut på bara några sekunder så måste jag vara utvilad.

Nu är det så att jag har sett många trötta vakter och många vakter som är utvilade och klara i ”skallen” och det är en enorm skillnad. Både fysiskt och verbalt. Nu har jag förmånen att jag känner extremt många bra vakter och har haft förmånen att arbetat med de bästa och gör.

Du som läser detta och INTE har klart för dig hur det känns att bli omhändertagen samt få handfängsel på sig – då om du jobbar som vakt tycker jag att du ska få dina vakt kompisar att visa dig hur det känns. Känn också efter på riktigt. Flytta också över känslan på en annan person som INTE arbetar med detta . Sedan kan du också lägga på parametern att personen är oskyldig…………….

Ingripandet gjordes alltså av vakter som jobbar 350 timmar på en månad – alla i hela branschen står undrande och tänker hur det kommer sig att de som var så bra vakter kunde göra på detta sätt. Enkelt. Har sett och varit med för länge nu. Jag är som en gammal fänrik i militären i ”vakt” världen. Läs namnet igen – ordet vakt betyder att VI vaktar saker eller? Vi utreder inga brott m.m. Vi blir avlönade för att vakta människor och egendom.

Bevakningsbranschen genomsyras också klart mycket av akademiker som tycker en massa samt en uppsjö av före detta poliser eller militärer som anser att de kan VÅR bransch bättre. Men de har ingen lust själva att vara vakt!

Hur kan man styra eller tycka om en bransch som man i själva verket inte kan eller vill arbeta med – mina vänner i vår bransch kan man inte bara vara chef. Då går det åt helvetet.

Ett tips till vårt fackförbund – jobba med behovsanställningsfrågan. Där har ni nycklarna för att hjälpa till med en bättre arbetsmiljö. Men säg inte till någon att jag sagt något. Tyvärr så blir det att mindre företag får ta stryk när det händer saker. Men företaget XX måste rensa ut och fatta ett beslut om man verkligen klarar av dessa arbetsuppgifter. Springa runt och gnälla på kund går inte i detta fall. Väldigt konstigt då felet är hos er – det blir då till vårt branschproblem  och är inte bra.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.