Bransch organisationer är bra men kan vara förödande för entreprénörer om ”galna” tjänstemäns syn får för stort inflytande. Den dolda domstolen.

Man bygger upp hinder – man bygger upp murar . Det som de inte förstår är att man bygger ris på egen rygg.

Ta Ylmöga som exempel – det var en fantastisk sak ifrån början nu framstår de som en Elefant . Som bransch organisation ska man vara informativ och hjälpa företag att starta upp och välkomna med regler – lagar – paragrafer. Förklara – hjälpa till m.m

Som företagare löser du saker – hittar lösningar på problem inte tvärt om. Det som jag uppfattar nu så finns det bransch organisationer som har en liten elit av tyckare och där har man sin klubb och man ser gärna att sitt ”tänk” är det bästa. I många fall så finns naturligtvis kunskap där.

Men i många fall så skyddar de sin egna verkstad – de vill inte ha nya aktörer. Framför allt inte ny tänkande. Absolut inte sådana personer som undertecknad. Frispråkig och nytänkande kan också uppfattas som en idealist och då blir det jävligt jobbigt.

Många av dessa bland annat Ylmöga som jag hade en dialog med åt ett företag i Bemanningsbranschen. Där förstod jag nästan ifrån dag ett att bolaget hade med full kraft utsatts för ett politiskt spektakel. Man kunde namn på personer man kunde också historik om bolaget – enkla frågor ifrån mig gjorde så att jag bara kunde konstatera att viss information om bolaget kunde de inte ha om det inte var så att de hade hämtat in den eller fått det ifrån någon på bolaget. Eller personer i nyckelroller som slutat.

Okej om du/ni som företagare uppfyller dessa kriterier och vill ansöka om att detta för att nu kunna vara med och slåss om de större avtalen – för i andras ögon så som inköpare m.m. så är det en viss legitimitet att vara med i denna Elefant byggnad. problemet är då att det finns påverkare och gamla relationer som gör att din/ er ansökan hamnar jävligt lågt ner på denna lista. Nu i skrivandes stund så är det inget jag skulle lägga ner tid på men jag verkligen hatar orättvisor i dessa spel.

När kreativitet och byggare av företag får massa hinder ifrån tjänstemän som är indirekt eller direkt påverkad av större företag eller mindre företag som bygger upp ett gemensamt slott med egna lagar som ska göra det svårt att kunna starta eller driva nya företag som blir en konkurrens till de själva. Murarna man bygger upp gör så att företagare tar andra vägar. De som byggt upp sitt lilla samhälle kommer på sikt försvinna.

De kreativa företagarna kommer springa runt muren och leverera efterfrågade tjänster ändå – det spelar ingen roll hur många tillsynsmän eller lagar som stiftas. problemet finns och det kommer att lösas av de kreativa.

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.